Güney KıbrısManşet

Rum ve Yunan hükümetleri Türkiye-Yunanistan “flörtüne” temkinli

Rum ve Yunan hükümetlerinin,  Türkiye-Yunanistan “flörtüne temkinli” yaklaştığı, Ege’deki zorlukların şifahi düzeyde azalmasının, beklentilerini çok da karşılamamış göründüğü bildirildi

Rum ve Yunan hükümetlerinin,  Türkiye-Yunanistan “flörtüne temkinli” yaklaştığı, Ege’deki zorlukların şifahi düzeyde azalmasının, beklentilerini çok da karşılamamış göründüğü bildirildi.

Haftalık Kathimerini “Kıbrıs Türk-Yunan İlişkileri Konusunda Sepeti Küçük Tutuyor” başlıklı manşet haberinde özellikle Güney Kıbrıs’taki diplomatik kaynakların, Türk tarafının nereye gitmekte olduğuna dair bir sonuç çıkarmak için henüz çok erken olduğunu vurgulayarak dikkat tavsiye ettiğini yazdı.

Habere göre, aynı kaynaklar dikkatli olunması tavsiyelerine rağmen, Ege ve Doğu Akdeniz’de gerilimden uzak sakin bir yaz için gerekli bütün şartların var olduğuna işaret ederek görüntünün, önümüzdeki Eylül ayında netleşeceği görüşünü ortaya koydu.

Ankara-Atina eksenindeki yeni durumun, Rum tarafının AB’yi de müdahil ederek, Kıbrıs sorununu canlandırmaya çalıştığı bir zamanda cereyan ­etmekte olduğuna işaret edilen haberde, Rum Dışişlerinin, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri normalleşmeye götüren her şeyi memnuniyetle karşılama mantığında olduğu belirtildi.

Diplomatik kaynaklar, Yunanistan ile düşen gerilimin Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki ’deki faaliyetlerini de etkileyip etkilemeyeceğini söylemek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu