DünyaEkonomiGenelManşet

Rus havalimanlarında e-pasaport ile check-in dönemi

Rusya, havalimanlarında biyometrik pasaporttan sonra şimdi de biyometrik elektronik pasaport uygulamasına geçeceğini duyurdu.

Önümüzdeki aylarda başlaması planlanan yeni uygulama ile artık Rus havalimanlarında otomatik yüz tanıma sistemiyle otomatik check-in yapılabilecek.

OKUMA ÖNERİSİ: PASAPORT İLE İLGİLİ MERAK EDİLEN HER ŞEY

Ülkedeki havaalanlarında yakında pasaport göstermeyi gerektirmeyecek biyometrik check-in uygulamasının başlayabileceğini açıklayan Rusya Dijital Kalkınma, İletişim ve Kitle İletişim Bakanı Maksut Şadayev, Rusya’nın, pasaportun yerini alan Birleşik Biyometri Sistemini onaylayan ilk ülkelerden biri olduğunu söyledi. Şadayev, pilot uygulamaya bu yıldan itibaren geçilmesi için havaalanlarıyla görüşme halinde olduklarını belirtti.

Check-in sürelerinin kısalacağı ve yolcuların daha iyi hizmet almasının sağlanacağı kaydedilen uygulamayla ilgili olarak Moskova Şeremetyevo Havaalanı’nda önümüzdeki eylül ayından itibaren yüz taramaya geçilmesi bekleniyor. Havaalanına kameralı özel turnikelerin yerleştirileceği, otomatik yüz tanıma sayesinde yolcuların birkaç saniye içinde check-in işlemlerini tamamlayabilecekleri belirtiliyor.

Birleşik Biyometrik Sistemi, bir kişinin biyometrik özellikleriyle tanımlanmasını sağlayan ve yüksek güvenlik gereksinimlerine uyumu garanti eden dijital bir platform.

Ulaştırma Bakanlığı, 2023 yılına kadar altı Rus havalimanında “taşıma prosedürlerini basitleştirmek için” birleşik biyometrik sistem kullanacağı bir program yayınlamıştı. Sistemin geliştirilmesi için bütçeden 585,2 milyon ruble ayrılması planlanıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu