DünyaGenelManşet

Rus televizyonlarında bir anda belirdi halk ne yapacağını şaşırdı!

Bilgisayar korsanları, Rus televizyonunu hackledi ve ekranlarda kırmızı alarm verilerek nükleer saldırının gerçekleştiği söylendi. Televizyonda halkın sığınaklara inmesi gerektiği, gaz maskesi takması ve radyasyon hapları almaları konusunda uyarılar yer aldı.

Hackerlar, Rusya’da son zamanlarda siber saldırılarını sıklaştırdı. İki hafta içinde üçüncü kez Rus televizyonu saldırıya uğradı. 22 Şubat tarihinde sahte bir sivil savunma sireni ile hava saldırısı uyarısı yapıldı. 18 Şubat’ta ise füze tehdidi olduğu konusunda yayın yapıldı. Son olarak ise ülkenin dördüncü büyük şehri olan Yekaterinburg’un bulunduğu televizyonlardaki programlar, bilgisayar korsanlarının hedefi oldu.

Televizyon ve radyo istasyonlarını hackleyen korsanlar, bir anda nükleer saldırı yayını yapmaya başladı. Siyah ve sarı radyasyon uyarı levhalar ile bir Rus haritası, televizyon ekranlarında gösterildi. Yayında, ”Herkes derhal sığınaklara, binaları mühürleyin, her türden gaz maskesi kullanın. Gaz maskesi bulamayanlar pamuklu gaz bezi kullansın. Acil durumlarda kullanılan radyasyon haplarını alın!” gibi uyarılar yapıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu