GenelManşetTürkiye

Rus turist akını başlıyor

Rusya, 22 Haziran'dan itibaren Türkiye'ye uçuşlara ilişkin yasakları kaldırmasının ardından acentelerde yoğunluk yaşanıyor

UÇUŞ YASAĞINI KALDIRDIK… Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova Kovid ile mücadele operasyon merkezi, Türkiye’deki vaka sayılarındaki düşüşü ve alınan önlemlerin yeterliliğini tespit ederek, uçuş yasağının kaldırıldığını söyledi.

%60 ile 90 ARASINDA AŞILAMA YAPILDI…Golikova, Türkiye’de turizm sektöründeki personele hızla aşı yapıldığını, otel çalışanları arasında aşılanma oranının şu anda yüzde 60 ila 90 arasında değiştiğini belirtti.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy Rusya’nın açıklamasına ilişkin yaptığı değerlendirmede “Rusya’nın 22 Haziran itibarıyla ülkemize uçuşları tekrar başlatması güvenli turizm adına ülkemize olan güvenin bir göstergesidir” dedi.

DİĞER ÜLKERDEN DE AÇILIM BEKLİYORUZ… Bakan Ersoy, “önümüzdeki süreçte diğer ülkelerle de yürüttüğümüz diplomasi trafiğinin meyvelerini Rusya ile olduğu gibi alacağımızı umuyorum” dedi.

TÜRKİYE İLK SIRADA… Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rus turistlerin Türkiye’de tatil rezervasyonlarının hızla arttığını belirterek, “10 binlerce vatandaşın Türkiye tatili için rezervasyon yaptırdığını görüyoruz.” dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova Kovid ile mücadele operasyon merkezi, Türkiye’deki vaka sayılarındaki düşüşü ve alınan önlemlerin yeterliliğini tespit ederek, uçuş yasağının kaldırıldığını söyledi.

HIZLI AŞILAMA BÜYÜK ROL OYNADI

Golikova, Türkiye’de turizm sektöründeki personele hızla aşı yapıldığını, otel çalışanları arasında aşılanma oranının şu anda yüzde 60 ila 90 arasında değiştiğini belirterek “Karar, Türkiye’yi ziyaret eden Rus teftiş heyetinin verdiği olumlu rapora dayanılarak verildi” dedi.

Golikova ayrıca turistlerden, yurt dışına gitmeden önce aşı olmalarını rica etti.

BAKAN ERSOY: ÜLKEMİZE GÜVENİN İFADESİ

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy Rusya’nın açıklamasına ilişkin yaptığı değerlendirmede “Rusya’nın 22 Haziran itibarıyla ülkemize uçuşları tekrar başlatması güvenli turizm adına ülkemize olan güvenin bir göstergesidir. Önümüzdeki süreçte diğer ülkelerle de yürüttüğümüz diplomasi trafiğinin meyvelerini Rusya ile olduğu gibi alacağımızı umuyorum” dedi.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rus turistlerin Türkiye’de tatil rezervasyonlarının hızla arttığını belirterek, “10 binlerce vatandaşın Türkiye tatili için rezervasyon yaptırdığını görüyoruz.” dedi.

TÜRKİYE İLK SIRADA

Birlik tarafından yapılan açıklamada, uçuşların başlayacağı ülkeler arasında tatil noktası olarak Türkiye kesinlikle ön plana çıktığı ifade edildi.

“Vatandaşlarımız uçuşların açılacağına yönelik açıklamanın ardından hemen adım atmaya başladılar. Türkiye bu ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu