GenelManşetTürkiye

Ruslar, Türkiye’ye uçuş için en uygun tarihi belirledi 

Haziran ayından itibaren uçuş yasağının kaldırılmasıyla Türkiye’ye hücum eden Ruslar için en uygun uçak biletlerinin hangi tarihte bulunabileceği açıklandı. 

Haziran ayından itibaren uçuş yasağının kaldırılmasıyla Türkiye’ye hücum eden Ruslar için en uygun uçak biletlerinin hangi tarihte bulunabileceği açıklandı. 

Haziran ayından itibaren uçuş yasağının kaldırılmasıyla Türkiye’ye hücum eden Ruslar için en uygun uçak biletlerinin 1 Eylül’de bulunacağı belirtildi. 

Rusların uçak bileti talep analizlerini inceleyerek bu sonuca varan tur operatörü Tui Group, tatilcilerin genellikle çocuklarını eğitim öğretim yılının başlangıç tarihi olan 1 Eylül’e hazırladığını, bu yüzden sonbaharın ilk gününün Türkiye’ye uçak biletlerinde en düşük talebin yaşandığı dönem olduğunu ifade etti. 

Tui Group Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, eylül ayında tatil yapmayı planlayanların çoğunu çocuklarının ilk eğitim gününe hazırlanmak için tatil planını daha sonraki bir zamana ertelediği belirtilirken, eylül ayı destinasyonları arasında en popüler ülkenin yine Türkiye olduğu da vurgulandı. 

Eylül destinasyonları arasında Rusların en çok ilgi gösterdiği ülke olan Türkiye’ye şimdiden satılan biletlerin oranının yüzde 24’e ulaştığını ifade eden Tui uzmanları, ülkenin aynı zamanda tur maliyeti açısından da lider olduğunun altını çizdi. 

Eylül ayında Türkiye’yi seçen Rusların kahvaltı dahil üç yıldızlı bir otelde kişi başı 11 bin 500 rubleye bir haftalık tatil imkanına sahip olduğunun altını çizen uzmanlar, gidiş-dönüş uçak biletlerinin ortalama fiyatının ağustos ayına göre yüzde 14,4 düşüşle yaklaşık 20 bin 800 rubleye gerilediğini de aktardı. 

Çevrimiçi bilet satış hizmeti Aviasales arama motorlarına göre ise eylül ayında Türkiye’ye uçuşun en düşük maliyeti 18 bin 296 ruble olarak kaydedildi. 

Ruslar için eylül ayında en uygun ikinci destinasyon ise Yunanistan oldu. 

Buna göre sonbaharın ilk ayında gidiş ve dönüş bileti ortalaması 26 bin 928 rubleye gerileyen Yunanistan’a Rus turistlerin gösterdiği ilginin geçen yaz ayına göre yüzde 71 daha fazla olduğunu açıklayan Tui uzmanları, üçüncü sırada ise Kıbrıs’ın yer aldığını ifade etti. 

Rusların Kıbrıs tatili için ortalama uçak bileti maliyetinin 24 bin 100 ruble olduğunu söyleyen uzmanlar, eylül ayı için rezerve edilen turların payının da 1,5 kat arttığını bildirdi. 

Tur operatörü uzmanları, öte yandan yakın zamanda uçuşlara izin verilen Mısır’a eylül ayı tur rezervasyonlarının toplam hacimlere oranının yüzde 1 olduğunu vurgularken, ülkenin uçuş programlarının genişlemesiyle birlikte sonbahar ortasında daha fazla talep edileceğini de kesin gözüyle bakıyor. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu