FutbolKıbrısManşetSporToplum

Ruso’da Dev Derbi

Aksa Süper Ligi 8. hafta bir derbi maçı da pazar günü oynanacak

Aksa Süper Ligi 8. hafta bir derbi maçı da pazar günü oynanacak.

Lefkoşa’da oynanacak bölge derbisinde K.Kaymaklı ile CB Gençlik Gücü takımları karşı karşıya gelecek. K.Kaymaklı takımı son lig maçında Gönyeli takımını deplasmanda 2-1 mağlup ederek çok önemli 3 puanın sahibi oldu.

K.Kaymaklı maçı kazandı ama savunmasının önemli ismi Sena Develioğlu’nun kaybetti. CB Gençlik Gücü maçına Sena’dan yoksun çıkacak K.Kaymaklı takımı savunmada bu eksikliği hissedecek gibi gözüküyor. K.Kaymaklı son 7 maçta 10 puan topladı ve 8. sırada yer aldı. Başkent’in yeşil siyahlı takımı CB Gençlik Gücü maçını kazanarak galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

CB Gençlik Gücü takımında işler pek yolunda gibi gözükmüyor. Yeşil beyazlı takım sezon başı yaptığı transferlerle ligde ses getirecek bir takım yaratacak algısı oluştururken bu algı saha içerisine pek öyle yansımadı. Kaliteli kadroya sahip olan takım bu skora yansıtamıyor.

CB Gençlik Gücü teknik heyeti bu konuda yoğun tempoda çalışırken K.Kaymaklı maçını dönüm maçı olarak görüyor. Niyazi Göksun’un bu maçtaki en büyük kozu son 7 maçta 7 gol atan Mashumba olacak. Konuk takım ligde son 7 maçta 6 puan toplarken bu süreçte 2 galibiyet aldı. Lefkoşa Şht. Hüseyin Ruso Stadı’nda pazar saat 14:30’da başlayacak maç BRT-1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Maçı hakem Hüseyin Eyyüpler yönetecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu