DünyaGenelGüney KıbrısManşetPolisiye – AdliSiyasetToplum

Rusya Büyükelçiliği, Güney’deki Rus vatandaşların tehdit edildiğini söyledi

Rusya Büyükelçiliği, Güney Kıbrıs'ta yaşayan Rusların tehditler, hakaretler ve adayı terk etmeleri için tehdit aldıklarını ifade ederek, iptal edilen uçak seferleri nedeniyle Rusya'ya dönmek isteyenler için ek bir uçuşun yapılacağı bilgisini verdi.

Çeviri – Meyil Avcan

Rusya Büyükelçiliği, Güney Kıbrıs’ta yaşayan Rusların tehditler, hakaretler ve adayı terk etmeleri için tehdit aldıklarını ifade ederek, iptal edilen uçak seferleri nedeniyle Rusya’ya dönmek isteyenler için ek bir uçuşun yapılacağı bilgisini verdi.

Büyükelçilik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Güney Kıbrıs’taki Rus vatandaşlarından tehdit, hakaret ve ‘Kıbrıs’tan çıkma’ taleplerine ilişkin ihbarlar aldığını bildirdi.

“Tüm Ruslardan provokasyonlara karışmamalarını ve bu tür olayları derhal polise ve Rusya Büyükelçiliğine bildirmelerini rica ediyoruz. Büyükelçilik, bir cadı avına izin vermeyecek” dedi.

Polis Sözcüsü Hristos Andreu ise Cyprus Mail’e polise herhangi bir şikayette bulunulmadığını belirterek, “Tüm ilçelerdeki karakollarla görüştük ve bu türden herhangi bir şikayet almadıklarını teyit ettik” dedi.

Andreou, “Şikayeti olan ve bunu bize bildirmek isteyen herhangi bir vatandaş olursa, bunu araştırmak için buradayız” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Rusya Büyükelçiliği’nin sosyal ağlardaki bir başka gönderisine göre, Rus ve Belarus vatandaşlarını Rusya’ya taşıyan özel bir geri dönüş uçağı Cuma günü saat 14.45’te Larnaka Havaalanı’ndan kalkacak.

Pazartesi günü yürürlüğe giren AB uçuş yasağı kapsamında Rusya’ya ve Rusya’dan diğer tüm uçuşlar iptal edilmişti.

Büyükelçilik, adayı terk etmek isteyenleri yolcu listesine kaydolmaya davet etti.

Uçuşun 28 Şubat’tan bu yana iptal edilen Aeroflot uçuşlarının yolcularına yönelik olduğu belirtilen açıklamada, yolcu kayıt listesinin kalkıştan dört saat önceye kadar açık olacağı aktarıldı.

Banka kartı ödemelerinde yaşanan zorluklar nedeniyle elçilik, yolculara ödemeler için yanlarında nakit bulundurmalarını tavsiye ederek, Aeroflot’un 7 Mart’a kadar uçuşları iptal ettiğini ve daha sonraki bir tarihe bileti olan yolcuların ek bir ödeme yapması gerektiğini ekledi.

Büyükelçilik ayrıca, diğer havayollarından bileti olan yolcuların, uçağa binmeden önce Aeroflot’a eyaletler arası resmi bir talepte bulunmak için ilgili havayolu şirketiyle iletişime geçmeleri gerektiğini ifade ederek, bu talebe dayalı olarak bir anlaşmaya varılmazsa, uçağa ticari olarak binişin mümkün olacağını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu