DünyaEkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Rusya kripto para politikasında 180 derecelik bir dönüş yaptı

Rusya kripto para politikasında 180 derecelik bir dönüş yaparak 18 Şubat'a kadar bir kripto düzenleyici taslağı sunacaklarını belirten bir rapor yayınladı.

Rusya kripto para politikasında 180 derecelik bir dönüş yaparak 18 Şubat’a kadar bir kripto düzenleyici taslağı sunacaklarını belirten bir rapor yayınladı.

Rus hükümeti, dijital varlıkların dağıtımının yalnızca bankacılık sistemleri veya lisanslı aracılar aracılığıyla gerçekleşeceği bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu yasal sektör dışında gerçekleştirilen herhangi bir işlem ceza gerektiren bir suç olarak kabul edilecek. Ayrıca, yasa dışı olarak ödemelerde kripto kabul edenlere ağır para cezaları uygulanacak.

Rusya’nın kripto politikasının en önemli hedeflerinden biri, dijital varlıkları ülkenin kendi finansal sistemine entegre etmek olacak. Hükümet, bunun sıradan özel yatırımcıların haklarını güvence altına alırken, dijital varlıkların mali suçlarda kullanılmasını engelleyeceğini söyledi. Bununla birlikte Rus hükümeti “kredi kurumları devresindeki” nakit akışları üzerinde kontrolü elinde tutmaya çalışıyor.

Daha önce, Rusya merkez bankası dijital varlıkların kullanımına tamamen yasak getirmeyi düşünüyordu. Ancak, kısa süre sonra devlet kurumları, hızla gelişen bu pazardaki bazı potansiyel fırsatları öne sürerek müdahale etti.

Yerel haber yayıncısı RT’ye göre, Rusya dijital varlıkları düzenleyerek ve vergilendirerek toplam 1 trilyon ruble veya 13 milyar dolar toplayabilir. Ayrıca yetkililer, kripto madenciliği alanındaki potansiyel fırsatları değerlendiriyor. Rusya şu anda Amerika Birleşik Devletleri ve Kazakistan’dan sonra dünyanın üçüncü en büyük Bitcoin madencisi konumunda.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu