DünyaGenel

Rusya Mısır uçuşlarının başlaması Türkiye’yi ne kadar etkiler?

Mısır, 2021 yılının sonuna kadar 1 milyondan fazla Rus turist beklediğini açıkladı.

Mısır, önde gelen tatil destinasyonları Hurgada ve Şarm El-Şeyh’e doğrudan uçuşların yeniden başlatılmasının, diğer BDT Ülkeleri’nden uçuşların yeniden başlatılmasının bunu teşvik edeceğini umuyor.

2 YILDA 3 MİLYON RUS OLASI MI?

Mısır, turizm pazarını 2022 sonbaharına kadar pandemi öncesi seviyelere geri getirmeyi umuyor. Gelen turist akışında Kasım 2015’ten önce olduğu gibi 3 milyon Rus turiste ne zaman ulaşılacağını açıklayan Mısır, 2 yıl içinde eski rakamlarımıza dönmeyi bekliyor. Eğer gerçekleşirse Türkiye’den talebin buraya kayması mümkün. Öte yandan Mısır 2021 yılında gelen turist akışında 2019 seviyesinin %60’ına yani 7.8 milyon turiste ulaşarak 6 – 7 milyar Dolar turizm geliri hedefliyor.

OTEL FİYATLARI NE OLUR?

Mısır, 4 ve 5 yıldızlı oteller için konaklama fiyatlarına devlet düzenlemesi getirmişti. 1 Kasım 2021’de yürürlüğe girecek olan fiyat düzenlemesi kararı ile turizm ürününün kalitesinin artırılması hedefleniyor. Turizmdatabank’ın aktardığı verilere göre; 5 yıldızlı otellerde minimum konaklama maliyeti 40 $, 4 yıldızlıda 28 $ olacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu