DünyaGenel

Rusya otellerinden Türkiye düzenlemesi

Rusya’nın önde gelen tatil destinasyonlarından Soçi başta olmak üzere Krasnodar Krayı’ndaki turistik oteller müşterileri tutabilmek için fiyat kırmaya başladı.

Krasnodar Krayı yönetimi 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak kaydıyla otellerde kalabilmek için ya aşılanmış olmak ya da negatif PCR testi beyan etmek şartı getirmişti.

1 Ağustos’tan itibarense oteller sadece aşılı turistlere kapı açabilecek.

Geçen hafta Rusya, Türkiye uçuşlarını yeniden başlatma kararı almıştı. İzvestiya Gazetesi, Yunanistan ve Güney Kıbrıs gibi popüler destinasyonların yarısı kadar fiyat sunan Türk otellerine büyük talep olduğunu yazmıştı.

Bu arada Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’ye tur satışlarının bir haftada yüzde 5 oranında arttığını belirtti.

Sputnik’in haberine göre Lomidze, “Türkiye istikametine talep canlanması söz konusu, fakat şimdilik patlama niteliği taşımıyor. Yeni satışlar arttı ve objektif bir büyüme görülüyor, ancak dinamikler keskin bir artışa işaret etmiyor, geçen haftadan bu yana yüzde 5 oranında artış oldu. Bu dinamikleri sadece Krasnodar Bölgesi’nde olan değişikliklere bağlamak zor” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu