DünyaManşet

Rusya Savunma Bakanlığı: Siviller başkentten özgürce ayrılabilir

Rusya ve Ukrayna müzakereleri öncesinde Rusya Savunma Bakanlığı, "Ukraynalı bütün siviller Kiev-Vasylkiv yolu üzerinden Ukrayna başkentinden özgürce ayrılabilirler" ifadelerine yer verildi.

Rusya ve Ukrayna müzakereleri öncesinde Rusya Savunma Bakanlığı, “Ukraynalı bütün siviller Kiev-Vasylkiv yolu üzerinden Ukrayna başkentinden özgürce ayrılabilirler” ifadelerine yer verildi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta önceki gün önemli gelişmeler yaşandı. İki ülke “ön koşulsuz” olarak müzakere mutabakatına varırken, görüşmeden çıkacak sonuçlar merakla beklenmeye başladı. Müzakereye çok kısa bir süre kala Rusya tarafından da dikkat çeken bir hamle geldi.

“SİVİLLER BAŞKENTTEN ÖZGÜRCE AYRILABİLİR”

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki sivillerin kentten ayrılmasına izin verileceği belirtildi. Sözcünün açıklamasında, “Ukraynalı bütün siviller Kiev-Vasylkiv yolu üzerinden Ukrayna başkentinden özgürce ayrılabilirler. Rusya sadece askeri unsurlara saldıracaktır ve siviller risk altında değildir. Bu yol açık ve güvenlidir” ifadesini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu