DünyaGenelManşet

Rusya-Ukrayna savaşı… Uydu görüntüleri yayınlandı: Rus askerleri Kiev’den ayrılıyor

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 16'ncı gününde çekilen uydu görüntüleri, Kiev dışındaki 64 kilometre uzunluğundaki tank ve zırhlı araç konvoyunun dağılmaya başladığını gözler önüne serdi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 16’ncı gününde çekilen uydu görüntüleri, Kiev dışındaki 64 kilometre uzunluğundaki tank ve zırhlı araç konvoyunun dağılmaya başladığını gözler önüne serdi.

Uydu görüntüleme şirketi Maxar Technologies’in Reuters haber ajansı aracılığıyla servis ettiği uydu görüntülerinde, günlerdir Kiev dışında bekleyen kilometrelerce uzunluğundaki Rusya askeri araç konvoyunun dağılmaya başladığı görülüyor.

ABD merkezli şirketin paylaştığı fotoğrafta 64 kilometre uzunluğunda olan ve içinde zırhlı araçlar, tanklar ve benzeri askeri araçların olduğu konvoyun sayısının azalması dikkat çekiyor.

Ukrayna’da beklemedikleri bir direnişle karşılaşan Rus askeri araçlarının ve tanklarının ya geri çekildiği ya da yakınlardaki ormanlık alana çekildiği görülüyor. Kiev’in kuzeybatısındaki Antonov Havalimanı yakınındaki tank ve araçların manevra yaptığı ve ormanlık alana ilerlediği kaydedildi.

Lubyanka bölgesinde de zırhlı araç ve tankların pozisyon değiştirdiği belirtilirken haberde, Rusya’nın bölgedeki ilerlemesinin gıda ve akaryakıt krizi sebebiyle durduğu belirtildi. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko da bir süre önce yaptığı açıklamada başkentin “bir kaleye döndüğünü” söylemişti. Kiev’i savunmak için bölge halkı ve askerler farklı noktalara barikat kurarak çukur kazmıştı.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov da Rusya’nın saldırılarında Ukrayna askerinden çok Ukraynalı sivillerin öldüğünü açıkladı. Reznikov, Rus ordusunun savaş stratejisindeki hatalar sebebiyle taktik değiştirdiğini de söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu