DünyaGenelManşet

Rusya ve Ukrayna’nın 2. tur görüşmesi bugün!

Ukrayna ve Rusya heyetleri arasında bu akşam müzakere görüşmelerin 2. turu gerçekleşecek. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, Ukrayna ile Rusya arasında Belarus sınırında gerçekleştirilecek ikinci tur görüşmelerine ilişkin tarihin belirlenmediğini ve bunun için "kayda değer gündem" gerektiğini ifade edilmişti. Kremlin'den yapılan açıklamada ise "Biz müzakere için hazırız. Ukrayna heyetinin katılıp katılmayacağı henüz belli değil" açıklamasında bulunuldu.

Ukrayna ve Rusya heyetleri arasında bu akşam müzakere görüşmelerin 2. turu gerçekleşecek. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, Ukrayna ile Rusya arasında Belarus sınırında gerçekleştirilecek ikinci tur görüşmelerine ilişkin tarihin belirlenmediğini ve bunun için “kayda değer gündem” gerektiğini ifade edilmişti. Kremlin’den yapılan açıklamada ise “Biz müzakere için hazırız. Ukrayna heyetinin katılıp katılmayacağı henüz belli değil” açıklamasında bulunuldu.

Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Rusya ile müzakerelerin 2. turu bu akşam aynı heyetlerin katılımıyla yapılacak” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Mykhailo Podolyak, Çarşamba günü Reuters’e verdiği demeçte,
Rusya ile daha fazla müzakerelerin görüşüldüğünü söylemişti.

İkinci tur görüşmelerin tarihi hakkında soruya yanıt veren Podolyak “Bu konu şimdilik tartışılıyor” dedi.

Rus Ajansı ise görüşmelerin ileri bir tarihe ertelendiğini doğruladı. Rus ajansı “Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakere ertelendi, ikinci tur daha sonraya bırakıldı” açıklamasında bulundu.

KREMLİN: BİZ MÜZAKERE İÇİN HAZIRIZ

Kremlin’den yapılan açıklamada ise “Biz müzakere için hazırız. Ukrayna heyetinin katılıp katılmayacağı henüz belli değil” açıklamasında bulunuldu.

RUS BASINI, ÇARŞAMBA GÜNÜ GERÇEKLEŞECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Rusya basını dün Rus kaynaklara dayandırdığı haberinde müzakerelerde ikinci görüşmenin 2 Mart 2022 Çarşamba günü gerçekleştirileceğini iddia etmişti.

Rusya-Ukrayna arasındaki ilk müzakere görüşmesi Pazartesi günü Belarus’ta yapılmıştı. Yaklaşık 5 saat süren görüşmede Rus heyetine Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky başkanlık etmişti. Medinskiy görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, görüşmelerde ikinci turun yapılacağını ifade ederek, “En kısa sürede anlaşmaya varmak istiyoruz. Genel konumu tahmin edebileceğimiz belirli noktalar belirledik” demişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu