DünyaGenel

Rusya’dan Mısır uçuşları 9 Ağustos’ta başlıyor

Rusya’dan Mısır’ın turizm merkezlerine 6 yıldır uygulanan charter uçuş yasağını kaldıran iki ülke lideri kararından sonra yaşanan karışıklık sonlandırıldı.

Rusya Sivil Havacılık Örgütü ( Rosaviatsia) 9 Ağustos’tan itibaren Rusya’dan, Mısır tatil beldeleri Hurgada ve Şarm El-Şeyh’e uçuşlara izin verildiğini açıkladı.

Rosaviatsia, tur operatörleri ve havayolu şirketlerinin istediği uçuşların tamamına değil kısıtlı sayıya izin verdi.
Yeni düzenlemede Moskova’dan Hurgada ve Şarm El-Şeyh’e haftada beşer uçuş yapılacak.

Mısır’daki salgın durumuna göre bu kararı aldıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Golikova, Rus heyetinin salgın durumu değerlendirmek üzere Mısır’a yapacağı ziyaretin ardından bu güzergahlardaki uçuş sayısını artırma kararını daha sonra vereceğini söyledi.

YASAĞIN ALTI YILI

Mısır’ın Sina Yarımadası’nda 224 kişiyi taşıyan Rusya merkezli Metrojet Havayolları’na ait Airbus A-321 tipi yolcu uçağı 2015 yılında düşmüş, uçaktaki tüm yolcu ve mürettebat yaşamını yitirmişti.

Kazanın ardından Rusya ve Mısır arasında karşılıklı olarak uçak seferleri durdurulmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2018 yılında ise sadece Mısır’ın başkenti Kahire ve Rusya’nın başkenti Moskova arasında karşılıklı uçuşların başlatılmasına yönelik kararname imzalamıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu