DünyaEkonomiGenelManşetSiyasetToplumTürkiyeYaşam

Rusya’nın yeni kripto yasasına bir haftadan az kaldı

Rus medyasına göre, Rusya'daki kripto para birimlerini yöneten yeni düzenlemelerin tamamlanmasına bir haftadan az bir süre kaldı.

Satır Başlıkları

  • Hafta sonuna kadar Rusya’nın ülkedeki kripto para birimlerini yönetmek için yeni yasalar çıkarması bekleniyor.
  • Rus medyasına ve yasaların mevcut taslağına göre, kripto para birimleri büyük olasılıkla yabancı para birimi olarak değerlendirilecek.

Rus medyasına göre, Rusya’daki kripto para birimlerini yöneten yeni düzenlemelerin tamamlanmasına bir haftadan az bir süre kaldı. Ülke, kripto para birimlerini bir “finansal varlık” yerine “para birimlerinin bir analogu” olarak düzenlemeyi planlıyor.

Basitçe söylemek gerekirse, kripto para birimleri muhtemelen bir yabancı para birimi olarak değerlendirilecek.

Ancak Rusya Sanayiciler ve Girişimciler Birliği (RSPP) başkanı Alexander Shokhin’e göre, ödemeler için kripto para birimleri kullanılamayacak. Gazetecilere verdiği demeçte, “Yasaklardan bahsediyorsak, bu daha çok kripto para biriminin ödeme aracı olarak kullanılmasının yasaklanmasıyla ilgili, diğer yönler ise düzenlemelere tabi” dedi.

İŞLEMLER VE ÖDEMELER – FARK NE?

Hükümet tarafından hazırlanan taslakta, yatırımcıları korumak için “kripto para sağlayıcılarının” düzenlenmesi öngörülüyor. Tam müşteri kimliği ve kara para aklamayı önleme yasaları kapsamında faaliyet gösterebilmeleri için lisans başvurusunda bulunmaları, yeterli sermaye ve likiditeye sahip olmaları gerekecek.

Yeni yasa yürürlüğe girdikten sonra, para cezalarından kaçınmak için yalnızca lisanslı sağlayıcılar kripto işlemlerini kabul edebilecek. Kripto paralar yabancı para birimi olarak değerlendirileceğinden, lisanslı sağlayıcıların işlemleri kabul etmesine izin verilecek ancak günlük işlemler söz konusu olduğunda herhangi bir kripto para biriminin rubleye dönüştürülmesi gerekecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu