GenelGüney KıbrısKıbrısManşetSiyaset

Sabahattin İsmail: “Pasaportlarını yakalım, KKTC- T.C. vatandaşı olmaktan gurur duyduğumuzu gösterelim” 

Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis‘in Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımayanların Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportuna sahip olamayacaklarını açıklamasının üzerine gazeteci, araştırmacı yazar Sabahattin İsmail sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “Atatürk Meydanı’nda Dünya basınının gözü önünde “Kıbrıs Cumhuriyeti” pasaportlarını yakalım.” ifadelerini kullandı. 

Gazeteci Sabahattin İsmail ‘in yaptığı paylaşımının devamı ise şu şekilde; 

“Atatürk Meydanı’nda Dünya Basınının Gözü Önünde “Kıbrıs Cumhuriyeti” Pasaportlarını Yakalım. Anastasiadis “Kıbrıs Cumhuriyeti ‘ni tanımayanların ve KKTC ‘yi savunanların pasaportlarını iptal edecekmiş! Öneriyorum: 

CB Tatar, müzakere heyeti üyeleri, Cumhurbaşkanlığı danışmanları, müsteşarı, müdürleri, Başbakan Ersan Saner, Başbakanlık müsteşarı ve müdürleri, Bakanlar, müsteşarları ve müdürleri, daire müdürleri, Milletvekilleri, Yargıçlar, Savcılar, Polis müdürü ve polis komutanları, GKK subayları, Anayasal Kurumların yöneticileri Kamu Kurumlarının yöneticileri, isteyen vatandaşlar, vd…. 

Rum yönetimi, silah zoru ile gasp ettikleri eşit kurucu ortağı olduğumuz Kıbrıs Cumhuriyeti ‘nin pasaportlarını iptal etmeden biz Atatürk Meydanı’nda törenle Dünya basını önünde o pasaportları yakalım. Yakma törenine uluslararası medyayı davet edelim ve bunu niye yaptığımızı da tarihi gerçekler ışığında anlatalım. 

BÖYLECE, “KIBRIS CUMHURİYETİ” ADLI DEVLETİ REDDETTİĞİMİZİ, KKTC-T.C. VATANDAŞI OLMAKTAN GURUR DUYDUĞUMUZU DÜNYAYA GÖSTERELİM.” 

Aynı anda “Ben KKTC yi değil Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanıyorum, devletim K.C.’dir, KKTC işgal yönetimidir, alt yönetimdir, muz cumhuriyetidir vb..” diyenlerin de KKTC pasaportlarını iptal edelim, KKTC ‘de yabancı statüsünde yaşasınlar, KKTC kamu hizmetlerinde görev alamasınlar.” 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu