KıbrısManşetSiyaset

Sabahattin İsmail’den büyük tepki

Erhan Arıklı’nın Şener Levent’in yazısını överek paylaşması büyük tartışma yarattı

YDP Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın, dün Afrika Gazetesinin sahibi Şener Levent’in makalesini “mükemmel bir yazı” diyerek paylaşmasının yankıları sürüyor.
Erhan Arıklı’nın destekçileri paylaşım konusunda ikiye bölündü. Paylaşımın altında görüşlerini ifade edenlerin bazıları “güzel ve doğru bir yazı” derken, bazıları Levent’in eski yazılarından alıntılar yaparak, Arıklı’nın Levent’i övmesine tepki gösterdi.

Gösterilen tepkilerden bazıları şöyle:
-“Sayın Başkanım bu adam Türkiye düşmanı. Reklamını yapmayın lütfen. Ben bir Türk milliyetçisi olarak bu adamdan nefret ediyorum.”
-“23 yıldır Recep Tayyip Erdoğan’ yapılanların özeti gibi olmuş bu paylaşım. Bu yazıyı kaleme alan Şener Levent samimi değil zira eleştirdiklerinin aynısını Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümetine yapmıştır.”
-“Değerli bakanımız size duyduğum saygıyı herkesten çok bilirsiniz diye düşünüyorum. Bununla birlikte Şener Levent adlı şahıs gazetesinde KKTC’de yaşayan Türkiye vatandaşlarına büyük puntolarla “vatansızlar” yazan sözde gazeteci değil mi? Her fırsatta KKTC’nin varlığına tahammülsüzlüğünü yazmıyor mu? Devletine, bayrağına, köklerine milletin iradesiyle seçtiğine sürekli sinkaflı sözler yazan birini takdir etmek fıtratımızda yoktur.”
-“Her gün Türkiye Cumhuriyetine küfreden bu kişiyi övmeniz ilginç.”

SABAHATTİN İSMAİL’DEN TEPKİ

Erhan Arıklı’nın Şener Levent’in yazısını överek paylaşmasına sert tepki gösterenlerden birisi de Sabahattin İsmail oldu. Arıklı’nın sayfasında görüşlerini paylaşan İsmail, “bu alçağın tanıklığına ihtiyacınız yoktur” ifadesini kullandı. Şener Levent hakkında oldukça sert ifadeler kullanan İsmail, Arıklı’ya “sizin benzer değerlendirmeleriniz varsa yazın tartışalım” diye seslendi. Arıklı’nın paylaşımını yadırgadığını ifade eden ve paylaşımın Levent’e itibar kazandırdığını belirten İsmail, Erhan Arıklı’ya yazısı silme çağrısı yaptı.
Erhan Arıklı, dün Şener Levent’in vatandaşlarla ilgili eleştirel değerlendirmelerini içeren köşe yazısını “memleketimin insan manzarasını yansıtan mükemmel bir yazı” diyerek paylaşmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu