GenelKıbrısManşet

Sabit hatlar arasındaki görüşmeler ücretsiz oldu

Sabit telefonları en çok tercih eden işyerleri ve vatandaşı sevindiren gelişme yaşandı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına Telekomünikasyon Dairesi, sabit hatlar arasında yapılacak görüşmeleri herhangi bir zaman sınırı getirmeden ücretsiz yaptı.

Telekomünikasyon Dairesi müdürü Enis Elagöz, yaptığı açıklamada sabit telefon kullanımını teşvik etmek ve salgından dolayı vatandaşa yardımcı olmak amacıyla telefon ücretlerinde düzenleme yaptıklarını söyledi.

Enis Elagöz, salgın nedeniyle vatandaşın evde kaldığını ve telefon görüşmelerinin arttığını belirterek, işleri düşen esnafın da önemli bir gideri olan telefon faturalarına yardımcı olmak istediklerini ifade etti.

Elagöz, bulaş riskinden dolayı vaktini daha çok evde geçirmek zorunda kalan halen ev telefonu kullanma alışkanlığı olan yaşlıların bu uygulamayla aileleri ve sevenleriyle daha çok görüşme yapabileceğini vurguladı.

BUGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ

Telekomünikasyon Dairesi, Telekomünikasyon Hizmetleri, Ücretleri ve Uygulama Tüzüğü’nde değişikliğe giderek sabit hatlar arası görüşmeleri 1 Nisan 2021’den (bugün) itibaren ücretsiz olarak yeniden düzenledi.

UYGULAMADA GÜN VE SAAT SINIRI OLMAYACAK

Buna göre KKTC sınırları içerisinde ev, iş veya diğer sabit hatlar arasındaki konuşmalardan herhangi bir ücret alınmayacak. Bu uygulama haftanın yedi günü 24 saat yürürlükte olacak.

SABİT VE MOBİL ARAMALAR ÜCRETLERİ YENİDEN DÜZENLENDİ

Buna ek olarak tüzükte yapılan değişikliğe göre sabit hatlar arası görüşmelerden ücret alınması durdurulurken, sabit hatlara uygulanan aylık sabit ücret 17 TL oldu. Diğer yandan KKTC sabit hatlardan KKTC mobil hatlar ile Türkiye sabit veya mobil hatlar yönüne yapılan aramaların dakikası 12 kuruş olarak yeniden düzenlenerek eşitlendi.

 

 

 

Kaynak: Haber Kıbrıs

Diğer Haberler

Başa dön tuşu