DünyaManşetSpor

Saçlarına yıldız düşmüş koparma Barça

Neyse, hafta içi Barcelona’da ikinci sezonunu geçiren teknik direktör Xavi Hernandez ve Temmuz 2022’de Katalan takımına transfer olan Polonyalı forvet Robert Lewandowski, ilk şampiyonluklarına kavuştu

“Don’t cry for me Argentina” adlı şarkıda “Benim için ağlama Arjantin, gerçek şu ki seni asla terk etmedim. Tüm hiddetli günlerim ve çılgın varoluşum boyunca ben sözümü tuttum, kendini uzakta tutma” demişti söz yazarı Arjantin Devlet Eski Başkanı Juan Domingo Peron. İşte, bu müzikal eski diktatörün ilk eşi Eva Peron’un hayatını anlatan bir eser olarak yazılmıştı. Bu şarkıyı yakın geçmişte Sinead O’Connor ve Madonna gibi sanatçılar da yeniden düzenleyerek ruhumuzun gıdası yaptılar sağolsunlar.

Bilmem hatırlar mısınız; millî takımlar düzeyinde Maradona varken ‘Benim için ağlama Arjantin’ yoktu ama sonrası kuşakta olan Messi, Otamendi, Sergio Agüero, Di Maria, Erik Lamela, Higuain ve saz arkadaşları varken millî takımları için hep ağladı garibim Arjantinliler.

E liderleri Messi’nin yeni biten ve tekrar imzalanan sözleşmesinde son durum ne? E boru değil, kariyerinde 1 Kupa 1, 8 La Liga, 4 Şampiyonlar Ligi, 5 Kral Kupası, 7 İspanya Süper Kupası, 3 UEFA Süper Kupası ve 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası bulunan bir futbol dehâsı bizim adam. Hâl böyle olunca da Eurolar da havada kapişari kapmaca haklı olarak.

Barça bu aralar n’apıyor acaba? Bir’defa Cryuff sonrası efsane olmaya aday kim var oralarda? Guardiola tabiî ki de. O n’aptı? Sadece gelecek yılki transfer bütçesi 250 milyon euro olan Bayern’le kapak yaptı ve bırakıp gitti. Sonrası da mâlum City’li Premier günleri. Taa La Masia’dan ranza arkadaşı ve de yardımcısı Tito Vilanova sahneye çıktı ama o da kulak altı bezlerindeki tümör nedeniyle zorunlu olarak takımı bırakıp istirahate çekildi Allah rahmet eylesin.

Neyse, hafta içi Barcelona’da ikinci sezonunu geçiren teknik direktör Xavi Hernandez ve Temmuz 2022’de Katalan takımına transfer olan Polonyalı forvet Robert Lewandowski, ilk şampiyonluklarına kavuştu. Sonuç mu? Barça demek “Mes que un club” demek. E o da ne demek? “Bir kulüpten fazlası demek” mâlum. Özetin özeti mi?? ‘Tüm hiddetli günlerim ve çılgın varoluşum boyunca ben sözümü tuttum, kendini uzakta tutma. Saçlarına yıldız düşmüş koparma Barça’.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu