KıbrısManşet

Sadece acil davalara bakılacak

Kıbrıs mahkemeleri, Yüksek Mahkeme’nin pazartesi günü açıklayacağı kriterlere uygun olarak çalışmalarına devam edecek ancak sadece elindeki adli davalardan acil olanlara bakacak.

 Yüksek Mahkeme Başkanı Myronas Nicolatos, Yüksek Mahkeme üyeleri, Başsavcı Costas Clerides, Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı George Savvides ve Kıbrıs Barolar Birliği Başkanı Doros Ioannides arasında bugün yapılan toplantıdan sonra basına açıklamalarda bulundu.
Nicolatos, toplantıya katılan tüm tarafların ‘tam bir işbirliği’ içinde olduklarını, Hükümet tarafından duyurulan önlemler kapsamında ve yayımlanan kararname ve kurallara tam saygı çerçevesinde mahkemelerin çalışmalarını, bugün Yüksek Mahkeme’nin açıklayacağı kriterler çerçevesinde devam etmelerine; ancak sadece acil adli davalara bakılmasına karar verdiklerini, kararın bugünden itibaren uygulanmaya başlayacağını söyledi; “Bunun mahkemelerdeki kalabalığı, koronavirüsünün daha da yayılma tehlikesini azaltacağını belirtti.
Başsavcı Costas Clerides, toplantıda tam bir anlayış görüldüğünü, herkesin görüşünün dinlendiğini ifade etti.
Adalet Bakanı George Savvides, Yüksek Mahkeme Başkanı ve üyelerine, Başsavcı’ya ve Kıbrıs Barolar Birliği Başkanı’na ‘yaptıkları çok yapıcı görüşme’ için teşekkür etti.
Doros Ioannides de bakan, başsavcı ve Yüksek Mahkeme’nin nihai sorumluluğunu ortaya koyan “mükemmel işbirliğinden’ söz etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu