KıbrısManşetSiyasetToplum

Sadece özel günlerde hatırlamayın!

Siyasiler, ülkemizde engelli bireylerin de yaşadığını ve engelli bireylerin sorunları olduğunu hatırlayıp, engelli bireylere her yıl tutulmayacak sözler vermeye devam ediyorlar, ta ki bir sonraki yılın 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü’ne kadar

Siyasiler, ülkemizde engelli bireylerin de yaşadığını ve engelli bireylerin sorunları olduğunu hatırlayıp, engelli bireylere her yıl tutulmayacak sözler vermeye devam ediyorlar, ta ki bir sonraki yılın 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü’ne kadar.

Yerel seçimlerin arifesinde, engelli bireylere tavsiyemiz; oy verecekleri adayların, engellilerle ilgili politikalarına dikkat etmeleri.

3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü ülkemizde yıllardır, engellilerin seslerini duyurmak ve var olan sorunlarını dile getirmek için fırsat buldukları gün haline dönüşmüş durumda.

“ÇALIŞARAK, ALIN TERİMİZLE HAYATIMIZI KAZANMAK, İDAME ETTİRMEK İSTİYORUZ”

Ülkede yaşayan 6 bin 500 raporlu engelli olduğunu belirterek, bu insanların tamamının asgari ücretin yüzde 50’si, 60’ı ve yüzde 100’ü oranında maaş aldığını anlatan Yücetürk, bunun çözüm olmadığını vurgulayarak, “Biz çalışarak, alın terimizle hayatımızı kazanmak, idame ettirmek istiyoruz” dedi. Her iş yerinin yüzde 4’lük kota çerçevesinde 25 çalışana 1 engelli çalışan istihdam etmekle mükellef olmasına rağmen 2006 yılından bu yana istihdam yapılmadığına dikkat çeken Yücetürk, “başta devlet olmak üzere bu yasanın çiğnendiğini” kaydetti.

“650 ENGELLİ İŞ BEKLİYOR”

650 engellinin iş beklediğini dile getiren Yücetürk, bugüne kadar hükümet eden partilerin bu yasayı çiğnediğini söyleyerek, 2006 yılından bu yana devlet kadrolarına tek bir engelli istihdam edilemediğini ifade etti. Bunun devlet ayıbı olduğunu savunan Yücetürk, bu sorunun düzeltilmemesi halinde konuyu Anayasa Mahkemesi’ne götürmek için dosyaların hazır olduğunu belirtti.

“BAŞKAN ADAYLARI SESİMİZİ DUYMALI”

2016 yılında İmar Yasası altında Engelli Standartları Tüzüğü’nün çıkarılmasına rağmen hiçbir yerel idare ve belediyenin, engellilerle ilgili istenilen düzeyde hizmet veremediğini söyledi Yücetürk, kaldırımda takip çizgisi, yaya geçidinde sinyalizasyon ve umuma açık binalarda özel donanımlı asansör, rampa, tuvalet gibi özel ihtiyaçlar için hiçbir şey yapılamadığını anlattı. 25 Aralık’ta yerel seçimlerin yapılacağına işaret eden Yücetürk, başkan adaylarının seslerini duymasını temenni ederek, “Devletsek devletin gereklerini yerine getirmek zorundayız” dedi.

“BİR ŞEYİ YAPIP ATACAK KADAR ZENGİN DEĞİLİZ”

2014 yılında temelleri atılan ve 2020 yılında inşaatı tamamlanan Engelsiz Yaşam Evi’nin hizmete açılamadığını ve atıl bırakıldığını da ifade eden Yücetürk, 80 kişiye günü birlik hizmet verecek merkezin aynı zamanda 32 engelliye yaşam boyu hizmet vereceğine dikkat çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu