KıbrısManşetSiyaset

Sadık Gardiyanoğlu: “UBP’ye üye herkes aday olabilir”

Gardiyanoğlu, 5 adayın yarışacağı kurultayın UBP tarihinde ilk kez dijital ortamda gerçekleşeceğini, oylama bittiği andan itibaren 15 dakika sonuç alınabileceğini söyledi

Katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunan UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, heyecanla beklenen ve adeta genel seçim havasında gerçekleşecek olan UBP Genel Kurultayında oy verme işleminin ilk kez ditijal olarak gerçekleşeceğini ifade etti.

“OYLAMA BİTİMİNDEN 15 DAKİKA SONRA SONUÇ ALINACAK”

Gardiyanoğlu, divan Başkanının ‘oy verme’ işlemini sonlandırdığı andan itibaren sonuçların 15 dakika içinde yüzdeliklerle birlikte ekrana yansıyacağını aktardı.

12 bin üyeden yaklaşık 7 bininin oy kullanmasının beklendiğini kaydeden Gardiyanoğlu, 400’ yakın kişinin, çift üyelik gibi sebeplerle kurultayda oy kullanamayacağını dile getirdi.

Genel başkanlık seçiminde Lefkoşa’nın belirleyici olacağını söyleyen Gardiyanoğlu, seçimin ilk turda bitme ihtimalini görmediğini anlattı.

Lefkola İlçesi olarak tüm adaylara eşit mesafede durma kararı aldıklarını söyleyen Gardiyanoğlu, “Çünkü bütün adaylar bizim için çok değerli” dedi.

“UBP’YE ÜYE HERKES ADAY OLABİLİR, 5 ADAY NOKTASINA TAKILMIYORUM”

5 adaylı seçime gitme konusunda gelen eleştiriler hakkında konuşan Gardiyanoğlu, “UBP’ye üye herkesin UBP genel başkanlığına aday olabilir. Demokratik bir haktır. Çok adaylı seçim konusuna ben takılmıyorum” diye konuştu.

Lefkoşa’dan iki aday olduğunu söyleyen Gardiyanoğlu Hasan Taçoy ve Faiz Sucuoğlu’nun Lefkoşa adayları olduğunu belirterek, “Omuzlarımdaki yük biraz daha fazla… İkisinin de örgütlerde ciddi etki var” ifadelerini kullandı.

Bir önceki kurultayda tarafı olduğunu anımasatan Gardiyanoğlu, bu seçim için kime oy vereceğine henüz karar vermediğini belirtti.

Pandemiden dolayı konuşmaların yapılmayacağını ve kesintisiz bir oy verme sürecinin yaşanacağını belirten Gardiyanoğlu, Koronavirüse karşı gerekli tedbirlerin de alındığını söyledi.

İki giriş kapısı olacağını ifade eden Gardiyanoğlu, girişlerde ateş ölçümü yapıldığını, Sağlık Bakanlığı’nın kurallarına uygun şekilde önlemlerin alınacağını bildirdi.

“MURAT GEZİCİ TERS KÖŞE YAPARAK GÜNDEMİ DEĞİŞTİRDİ”

UBP Genel Başkan Adayı Nazım Çavuşoğlu’nun Gezici’nin UBP Genel Başkanlığına yönelik kurultay anketini yayınlamasıyla beraber, “Gezici kurultayanket için benden 185 bin TL talep etti. Kendisine böyle bir para veremeyeceğimi söyledim. Daha sonra tekrardan gelip indirim yaptığını söyleyerek bu kez 170 bin TL talep etti” ifadeleri ve iddiaları yalanlayan Murat Gezici’nin “Cumhurbaşkanlığı döneminde seks kasetiyle şantaja uğradım” açıklamalarını değerlendiren Gardiyanoğlu, Murat Gezici’nin ters köşe yaparak, gündemi değiştirdiğini vurguladı.

Gardiyanoğlu, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin parti içi seçim süreciyle örtüşmediğini aktardı.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu