KıbrısManşetSiyaset

Sadıkoğlu: Lefkoşa’da böyle bir eyleme izin vermeyeceğiz

GIYNIK Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, Ali Pilli’ye destek belirten bir grubun yürüyüş çağrısına ‘Böyle bir şeyin olmasına Lefkoşa’da izin vermeyiz’ dedi ve eylem yerine karşılıklı konuşma taraftarı olduğunu söyledi


Kabinede yaşanan değişiklik ve Dr. Ali Pilli’nin görevden alınması üzerine açıklamalarda bulunan UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, “Muhalefette omurga olsaydı, bu zor dönemde hükümete girmekten çekinmezlerdi” diyerek muhalefete yönelik suçlamalarda bulundu.

“LEFKOŞA’DA BUNA İZİN VERMEYİZ”

GIYNIK Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Gardiyanoğlu, Ali Pilli’ye destek belirten bir grubun yürüyüş çağrısına ‘Böyle bir şeyin olmasına Lefkoşa’da izin vermeyiz’ dedi ve eylem yerine karşılıklı konuşma taraftarı olduğunu söyledi.

“GÜNAHI DA SEVABI DA BAŞBAKAN’IN BOYNUNA”

Kararın ve yetkinin Başbakan Ersan Saner’de olduğunu kaydeden Gardiyanoğlu, “Bu karar Ersan Bey’in tercihidir atamaların da görevden almaların da günahı ve vebali Ersan Bey’indir. İyi yönü varsa da yine Ersan Bey’indir” dedi ve erken kurultay çağrılarının tüzüğe uygun olmadığını, en erken kurultayın üç ay sonra olabileceğini dile getirdi.

“BUGÜN KARAR ALINSA 3 AY SONRA KURULTAY YAPILABİLİR”

Olağanüstü kurultayın olamayacağını ifade eden Gardiyanoğlu, “UBP’nin olağan kurultayı da Ekim ayındadır. Yasanın bize verdiği en son süre Ekim ayıdır. Bu kurultay öncesi örgüt kongrelerimiz yapılır, örgüt başkanlarımız seçilir. Ondan sonra 15 gün içinde ilçe kadın gençlik kolları başkanları seçilir. 21 gün sonra da kurultay yapılır. Yani siz bugün kurultay kararı alırsanız en erken üç ay sonra kurultay olur. Bu tüzüğümüzde yazandır” dedi.

“ALİ PİLLİ’Yİ BAHANE EDEREK UBP’Yİ DÖVÜYORLAR”

Sosyal medyaki tepkilerine de değinen Gardiyanoğlu, “Sosyal medyayı takip ediyorum çok enteresandır ki hayatında UBP’ye oy vermemiş vizyon ve misyonunu benimsememiş birçok insanın bugün Ali Pilli’yi bahane ederek UBP’yi dövmesini büyük bir şaşkınlık içerisinde seyrediyorum” şeklinde konuştu.

“MUHALEFETTE OMURGA YOK”

Diğer yandan muhalefetin tepkisini de değerlendiren Gardiyanoğlu, “Muhalefet samimi olsaydı, muhalefette omurga olsaydı ikinci kez dörtlü hükümet kurma zamanı geldiğinde görevden kaçmaz, bu görevi alırlardı ve ülkeyi düze çıkarmayı çalışırlardı” ifadelerini kullandı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Küçük siyasi partiler bu zor dönemde hükümete girmekten çekindikleri için binbir mazeretle kendilerini dışarda bıraktılar. Bu yükün altına giremeyen kişilerin özellikle Pilli üzerinden UBP tabanını kışkırtmalarına göz yumamayız. UBP tabanı soğuk kanlıdır. Neyin ne olduğunu çok iyi bilir. Bu parti de ilk kez yaşanmamıştır son kez de olmayacaktır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu