KıbrısManşet

“Sağlığa siyaset karıştırmazdım”

Eski Başbakanlık Basın Müdürü Ahmet Muratoğlu, hükümet bürokratı olsaydı, cumhurbaşkanlık seçimlerini iptal etmiş olacağını belirtti.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

Eski Başbakanlık Basın Müdürü Ahmet Muratoğlu, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, şu an hükümet bürokratı olmuş olsaydı yapacaklarından bahsetti.

İlk iş olarak Bakanlar Kurulu’nu toplayıp, basına açık bir toplantı düzenleyeceğini belirterek, sonrasında da cumhurbaşkanlık seçimlerinin şu an itibariyle hükümet için bir anlam ifade etmediği açıklamasını yapmış olacağını kaydeden Muratoğlu, “Covid-19 salgını ile tüm Bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar ve özel sektör temsilcileri ile toplumsal seferberlik anlayışına bağlı kalarak ortak mücadele için uğraş verileceğini belirtildim” dedi.

Muratoğlu, oldukça yerinde ve haklı açıklamalar yaparak, şunları aktardı:

“MEVCUT HÜKÜMETİN BÜROKRATI, PR VE İLETİŞİMCİSİ OLSAM NE YAPARDIM…?
1.Yarın ilk iş olarak Bakanlar Kurulu’nu toplar ve ardından tüm basına açık bir basın toplantısı düzenlerdim. Açıklamada önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin şuan itibarı ile hükümet için bir anlam ifade etmediğini, ülkede yaşanan ve ciddi bir boyuta ulaşan Covit 19 salgını ile tüm Bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar ve özel sektör temsilcileri ile toplumsal seferberlik anlayışına bağlı kalarak ortak mücadele için uğraş verileceğini belirtildim.
2. Sağlığa siyaset karıştırmadan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun tüm kararlarının uygulanacağını halka duyururdum.
3. Seçim gezilerini ve çalışmalarını derhal durdururdum… Parti profesyonellerini ve propoganda ekiplerini de toplumun genelinin yararına olacak kamu spotu, bilgilendirici broşür ve duyuruları yapamalarını sağlardım.
4. Muhalefet partilerinin de bu etkin mücadele sürecine dahil olmalarını ve bu mücadelenin bir paydaşı olmalarını sağlardım.
5. Tüm organizasyonu Kriz Yönetimi Unsurlarını göz önünde bulundurarak gerçekleştirilmesini sağlardım . Şuan Kriz anı yönetimi kadrolarının etkin ve verimli olarak bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar arası koordinasyonunun tam işlemesini denetlerdim.
6. Bütçenin uygun kalemlerinden aktarımları sağlık bütçesine yapar sağlık çalışanlarının hizmet verebilme motivasyonlarını en üst düzeyde tutardım.
7. İvedi olarak bitmiş veya bitirilmesi kolay olacak bir binayi Pandemi hastahanesine dönüştürmek için KTMMOB ve KT İnşaat Müteahhitler Birliği’nden yardım isterdim….
Kısaca bunları yapan bir hükümet ve onun içinden çıkan 2 CB adayı halk nezdinde seçim gezileri ve propagandasından çok daha etkin ve fazla prim yapacağı bu icraatları yapsa halk nezdinde daha fazla itibar ve desteğe sahip olacaklardır…
NACİZANE..”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu