GenelManşetSağlık

Sağlığınızdan olmayın

Diyet ve düzenli yapılan egzersiz kilo verme sürecinin olmazsa olmazıdır. Uzmanlar, diyetisyene gitmeden internetten edindiği bilgiler doğrultusunda kendi kendine bir beslenme düzeni oluşturan kişileri uyarıyor.

Diyet ve düzenli yapılan egzersiz kilo verme sürecinin olmazsa olmazıdır. Uzmanlar, diyetisyene gitmeden internetten edindiği bilgiler doğrultusunda kendi kendine bir beslenme düzeni oluşturan kişileri uyarıyor. İşte diyetteyken sıklıkla yapılan hatalar:

Sık sık kalori hesabı yapmak

 

Satın aldığınız besinlerin içeriğini inceleyebilirsiniz bunda bir sakınca yok. Fakat sürekli kalori hesabı yapmak bir süre sonra sıkıcı gelebilir. Besin alımını takıntı haline getirip minimuma indirmek sizi sağlığınızdan edebilir. Diyet sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli şey aldığınız kaloriyi yakmaktır.

 

Öğün atlamak

Kilo vermek için öğün atlamayın. Yemek yemeyi gün içerisinde olabildiği kadar erteleyenler hata ediyor. Bu durum kan şekerinin düşmesi nedeniyle daha çok yemeye ya da diyet yapmayı kısa sürede bırakmanıza yol açabilir.

 

Bazı yiyeceklerden uzak durmak

 

Birçok kişi zayıflamak için sevdikleri besinlerden uzak durur. Bu durum da bir süre sonra diyeti bırakmaya neden olabilir. Haftada bir gün yalnızca 1 öğün dilediğiniz yemeği ya da tatlıyı tüketebilirsiniz.

Kilo artışı ile birlikte görülen hastalıklar!

Sağlıklı beslenmek önemlidir. Diyeti bırakıp hızla kilo alanlarda bir süre sonra obezite görülebilir. Bu da çeşitli sorunları beraberinde getirir.

Şişman kişilerin kalp hastalığına yakalanma riski daha çoktur.

Obezite; meme, kolon, böbrek ve rahim kanseri gibi kanserlerle ilişkilidir.

Öte yandan Hızlı kilo alımı ve obezite, tip 2 diyabet riskini artırır.

Uyku apnesi, kilolu veya obez kişilerde sıklıkla görülür.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu