KıbrısManşetSağlıkToplum

Sağlık alanında büyük gelişme

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde parkinson hastalarının istemsiz hareketlerini istemli hareketlere dönüştürecek beyin ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde parkinson hastalarının istemsiz hareketlerini istemli hareketlere dönüştürecek beyin ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

DİNÇYÜREK: HASTA İSTEMSİZ KASILMALARDAN ANINDA KURTULDU
 Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde parkinson hastalarının istemsiz hareketlerini istemli hareketlere dönüştürecek beyin ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi. Ameliyata katılan ve ekibin çalışmalarını bir müddet inceleyen Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, bilgisayar destekli ameliyat sırasında, beyne bir elektrot yerleştirilerek bir pil vasıtasıyla beyindeki uyarıların düzenlendiğini ve hastanın istemsiz kasılmalarından anında kurtulduğunu belirtti. Hastanın sağlığına kavuşması ve bu ameliyatın KKTC’de gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yapan Dinçyürek, benzer ameliyatların Türkiye’de de sadece belirli merkezlerde yapıldığını ve KKTC’de bu ameliyatın yapılmasının önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

OZANKAYA: ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI
Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Çağın Ozankaya ise Prof. Dr. Tanju Uçar’ın operasyona büyük katkıları olduğunu vurgulayarak, bu konuda aldıkları eğitim, uygulama safhasındaki ve fonksiyonel nöroşirurji konusundaki desteği için Uçar’a teşekkür etti. 62 yaşında bir kadın hastaya yapılan ameliyatın başarıyla tamamlandığını, hastanın durumunun iyi olduğunu belirten Ozankaya, bu gelişmeyle önemli bir adım atıldığını ve hastaların sağlığına yönelik umut verici bir gelecek sunulduğunu vurguladı.

UÇAR: BU AMELİYATIN KKTC’DE YAPILMASI ÇOK ÖNEMLİ
KKTC’de ilk kez gerçekleştirilen ameliyata eşlik eden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tanju Uçar, bu tür ameliyatların beyin cerrahisi alanında giderek daha fazla kullanıldığını belirtti. Uçar, Parkinson hastaları başta olmak üzere, çeşitli hareket bozuklukları, titremeler ve psikiyatrik hastalıklar gibi birçok durumda kullanılan bu cerrahi tedavi yönteminin modern teknolojiyle birleşerek çok önemli bir hale geldiğini vurguladı. Uçar, bu ameliyatın KKTC’de yapılmasının önemine de dikkat çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu