KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli canlı yayında açıkladı! Lefkoşa ve Girne gece yarısı kapanıyor

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, dün basına sızan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi'nin kararları arasında yer alan Lefkoşa ve Girne Bölgesi'nin 10 Şubat'a kadar kapanacağına dair kararları doğru olduğunu ve bu gece yarısı itibariyle yürürlüğe gireceğini canlı yayında açıkladı

GIYNIK ÖZEL

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, dün basına sızan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin kararları arasında yer alan Lefkoşa ve Girne Bölgesi’nin 10 Şubat’a kadar kapanacağına dair kararları doğru olduğunu ve bu gece yarısı itibariyle yürürlüğe gireceğini canlı yayında açıkladı. Bakan Pilli, Bakanlar Kurulu ile de bu kararların istişare edildiğini ifade etti.

Söz konusu kararlar neydi?

  1. Girne ve Lefkoşa Bölgesi’nde artan yerel bulaş nedeni ile bu bölgelerde bulunan tüm işyerleri ve faaliyetlerinin 27 Ocak 2021 saat: 00:01’den 10 Şubat 2021 saat:23:59’a kadar kapatılması/durdurulmasına karar verilmiştir. Bu ilçelerde bulunan eczane, benzin istasyonu, fırın, market gibi temel ihtiyaçların karşılanması çerçevesinde hizmet üreten işletmeler ve bunların tedarikçileri, restoran paket servis hizmetleri bu karardan muaf olacaklardır.
  2. Girne ve Lefkoşa ilçelerine diğer ilçelerden giriş çıkışların durdurulmasına karar verilmiştir. Bu süreçte Girne ve Lefkoşa ilçelerinde ikamet eden polis, sağlık, itfaiye, sivil havacılık, elektrik kurumu, belediyeler, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Rüsumat Dairesi’nde görev yapanlar ve sarı basın kartı sahibi basın çalışanlarının hizmetlerine devam edeceği nedenle giriş çıkışlarını sürdürebileceklerdir.

    Ayrıntılar birazdan…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu