GenelKıbrısManşetSiyaset

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra: “İhtiyaçlı her hastaya ilaç ve mama desteği her ay yapılıyor”

Mine İçsel

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, BRT’de katıldığı programda sağlıktaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Basında yer alan ve kamuoyunun da oldukça hassasiyetle yaklaştığı Asya bebeğin yaşadığı sıkıntılara değinen Sağlık Bakanı, haberlere yansıdığı gibi bir ilaç ve mama sıkıntısı olmadığını belirtti.

“Ailenin açıklaması yanıltıcı, ilaç ve mama aileye ulaştırılıyor”

Asya bebeğim ihtiyaç duyduğu mamanın her ay aileye temin edildiğini söyleyen Gürçağ; “Annenin feryadını gördük ama yanılgılar içeriyor” diyerek olaya şu cümlelerle açıklık getirdi:

“Asya bebeğe ihtiyaç duyduğu mama, düzenli şekilde Sağlık Bakanlığı tarafından ulaştırılıyor. Dün de Asya bebeğin 1 aylık maması ailesinin eline teslim edildi.1 ay sonra da yine mamanın kendisine verileceği söylendi. Asya bebeğin sütsüz ya da mamasız kaldığı doğru değildir. Ailenin bu feryadını da hayretle izledik ve garipsedik.”

“Her ay ihtiyaçlar temin ediliyor, daha geniş taleplere olumlu dönmemiz adil olmaz”

İhtiyaçlı hastalara mama ve ilaç desteklerinin her ay 1 kere olmak üzere yapıldığını dile getiren İzlem Gürçağ Altuğra; adilane bir şekilde dağıtım yapılabilmesi adına ailelerin 2 aylık 3 aylık ilaç temin etme taleplerine olumlu dönüş yapmadıklarını, Asya bebeğin ailesinin de bu yöndeki talebine olumlu yaklaşmadıklarını zira Bakanlık olarak hastaların her ay ilaç ve mamalarına ulaşmalarını bizzat sağladıklarını ifade etti.

“Ülkedeki ilaç sıkıntısı yüzde 80 oranında çözüldü”

Ülkedeki ilaç sıkıntısı konusu ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Gürçağ; sıkıntının yüzden 80 oranında çözüldüğünü, ihtiyaç duyulan ilaçların peyderpey olmak üzere ülkeye ulaştırıldığını aktardı.

İlaç konusunda çok büyük bir sıkıntımız yok diyen Gürçağ: “İlaca ulaşabildiğimiz sürece ülkemize gelecek. Çünkü bu global bir sorun. İlaçta hammadde sıkıntısı tüm dünyada yaşanıyor. Anavatan ilaca ulaştığı sürece bize e gönderecek. Ciddi sayıda ilaç da ülkemize ulaşmıştır bu süreçte.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu