KıbrısManşet

Sağlık Bakanlığı’ndaki değişim için; “Strateji değişti”

Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak kararlara göre hareket edecek olan Restorancılar Birliği, toplantı sonrası istedikleri sonucu almadıkları taktirde sivil itaatsizliğe başvuracaklarını açıkça belirtti.

Katıldığı bir TV programında  “Biz hazırlıklarımızı yaptık. Sözümüz söz pazartesi işletmelerimizi açacağız” diyen Res-Bir Başkanı Salih Kayım, “Bakanlar Kurulu’ndan bizim istediğimiz kararlar çıkmaz ise 8 Mart Kadınlar Günü de bize milat olur ve sivil itaatsizliğe gideriz” ifadelerini kullandı.

RES-BİR’İN TALEPLERİ

Bakanlar Kurulu’na sundukları taleplerini canlı yayında tekrar gündeme getiren Kayım, “Açık alanların açılmasını talep ediyoruz. Masa arası mesafeyi 1.5’dan 2 ‘ye çıkaralım masadaki mesafe 60 cm olsun. 100 sandalyesi olan bir işletmenin 30 sandalye kullanacağının sözünü verdik. Her bölgede 1’er kişiyi işe alıp denetimleri kendileri yapacaktır” dedi.

“DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI AÇILMALIYIZ”

Bakanlar Kurulu’ndan sağ duyulu bir karar çıkacağını düşündüklerini ifade eden Salih Kayım, “Çok sıkıntılı bir durum var açılma kararını bekliyoruz. Tek çaremiz bu”  dedi sözlerine ekledi, “AB dahil her yer ile görüşüyoruz hibe programlarına başvuruyoruz kaynak oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü artık kimsenin dayanacak gücü kalmadı”

“STRATEJİ DEĞİŞTİ”

Ekonomi ve sağlık aynı anda yürütülmeli” ifadelerini kullanırken Sağlık Bakanlığı’ndaki değişime dikkat çekerek “Strateji değişti ve Ali Pilli tüm vakaları sıfırlamak isterken şuan ki durumumuz açılıma doğru ilerliyor. Bu yüzden her yer açıkken restoranların kapalı olması aklı mantığa uygun gelmiyor” dedi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu