KıbrısManşetSağlıkToplum

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirler hala yetersiz!

Gıynık Gazetesi’ne bu sabah ulaşan Merkezi Cezaevi Amiri Mehmet Sadeli’nin yaşadığı sorunla ilgili yapılan haberin ardından Sağlık Bakanlığı alarma geçerek Covid-19 tedbirleri kapsamında yeni düzenlemeler yaptı

Özel Haber

Gıynık Gazetesi’ne bu sabah ulaşan Merkezi Cezaevi Amiri Mehmet Sadeli’nin yaşadığı sorunla ilgili yapılan haberin ardından Sağlık Bakanlığı alarma geçerek Covid-19 tedbirleri kapsamında yeni düzenlemeler yaptı.

Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 tedbirleri kapsamında Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin işleyişi için aldığı karar şöyle:

“Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Ayaktan Tanı ve Tedavi Merkezi giriş katındaki Covid-19 ile ilgili şikayetleri olan hastalara bakmakta olan Göğüs Hastalıkları Polikliniği çalışma saatleri 16 Temmuz Cumartesi gününden itibaren 20.00 ‘a kadar uzatılmıştır. Bu hizmet haftanın 7 günü 08.00’den 20.00’a kadar verilecektir.”

GECE NE OLACAK?

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karar sonrasında Sağlık Bakanlığı haftanın 7 günü sabah 08.00’dan 20.00’a kadar Göğüs Hastalıkları servisinde Covid-19 şikayetleri olan hastalara bakacağını duyurdu ancak günlerdir gündemden düşmeyen Acil Servis’e giden ve bakınamayan hastaların ne olacakları konusunda hala bir adım atılmadı.

Bu sabah Gıynık Gazetesi’ne ulaşan Merkezi Cezaevi Amiri Mehmet Sadeli’nin yaşadığı sorun ise dün gece geç saatlerde yaşanmıştı bu kapsamda saat 20.00’a kadar uzatılan çalışma saatleri sonrasında ise neler yaşanacağı hala akıllarda soru işareti olarak yerini korumaya devam ediyor.

Öte yandan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne tüm periferlerden hasta gelmesi ise Doktor ve Hemşirelerin işlerini zorlaştırıyor.  Elde edilen bilgilere göre acil servise gelen bütün hastaların aynı yerde beklemek zorunda kaldığı bulaş riskinin daha fazla olduğu kaydedildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu