KıbrısManşet

“Sağlık çalışanlarını pozitif çıkma riski 12 kat arttı!”

KTTB Başkanı Dr. Özlem Gürkut, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, sağlık çalışanlarının topluma oranla pozitif çıkma risklerinin 12 kat arttığını vurguladı.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

KTTB Başkanı Dr. Özlem Gürkut, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, sağlık çalışanlarının topluma oranla pozitif çıkma risklerinin 12 kat arttığını vurguladı.

Ünlü tıp dergisi The Lancet’tin paylaştığı bilgiye göre, genel topluma göre ön safhada çalışan sağlık çalışanlarının COVID-19’a yakalanma riski 12 kat yüksek.

Gürkut, halkı paniğe sürükledikleri gerekçesiyle suçlandıklarını ifade ederek, aslında yapmak istediklerinin eksik olan sağlık altyapısını güçlendirmek olduğunu kaydetti.

Gürkut’un paylaşımı şöyle:

“Sağlık çalışanlarının genel topluma göre COVID-19 testlerinin pozitif çıkma riski 12 (ONİKİ) KAT artmıştır!!!
Ünlü tıp dergisi The Lancet’te 1 Eylül 2020’de yayınlanan makaleye göre Birleşik Krallık ve ABD’de yapılan retrospektif araştırmaya göre genel topluma göre ön safhada çalışan sağlık çalışanlarının COVID-19’a yakalanma riski 12 kat yüksek bulunmuştur.
Aylardan beridir HAZIRLIKLI olmalıyız, İKİNCİ DALGA için ORGANİZASYON yapmalıyız diyoruz. Vaka sayıları arttıkça hastaların nereye yatırılacağı, nasıl izole edilecekleri, gerekli ilaç, test kiti, malzeme ve cihaz önceden hazır olmalı diyoruz.
Sağlık çalışanlarının eğitimi, kimin nerede görev yapacağının planlanması önemli diyoruz. Kimse dinlemiyor!
“Tehlike geçti, Corona kapımızı çalıp gitti” veya “Her şey hazır, endişe edecek bir şey yok” denildi. Hatta bizleri “Halkı paniğe sürüklemekle, yıkıcı olmakla” suçladılar.
Dün Hemşireler Sendikası mevsimlik işçi statüsünde alınarak, COVID-19 mücadelesinde görevlendirilen hemşirelerimizden 3 tanesinin COVID-19 testlerinin pozitif çıktığını bildirdi.
Sağlık çalışanlarının eğitimi, yeterli kişisel koruyucu ekipmana sahip olması ve korunması işveren konumundaki SAĞLIK BAKANLIĞI’nın sorumluluğundadır.
Bu kişilerin COVID-19’a yakalanmış olmaları bir İŞ KAZASI olarak değerlendirilmeli ve gerekli yasal soruşturma başlatılmalı, nerede sorun olduğu da derhal tespit edilerek giderilmelidir.
Giderek artan vaka sayısına rağmen hala yapılmamış olan organizasyon ise acilen tamamlanmalıdır.”
 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu