KıbrısManşetSağlıkSiyasetTürkiye

Sağlık çöküyor!

İki yılı aşkın süredir Covid-19 salgını ile mücadele eden dünya şimdi de Omicron alt varyantı BA.5 için alarma geçmiş durumda

İki yılı aşkın süredir Covid-19 salgını ile mücadele eden dünya şimdi de Omicron alt varyantı BA.5 için alarma geçmiş durumda. Daha bulaşıcı ancak daha az öldürücü Omicron varyantından sonra pek çok ülke gevşeme kararı alırken virüs bir kez daha tabiri caizse kendisini hatırlattı. Pandeminin başlamasından itibaren şimdiye kadarki en bulaşıcı varyant ile karşı karşıyayız.

PANDEMİ DOĞRU ŞEKİLDE YÖNETİLEMİYOR

Covid-19 salgını sona ermişçesine tüm tedbirlerin elden bırakılması, tüm kısıtlamaların kaldırılması ve hatta pandemi hastanesi olarak inşa edilen 100 yataklı hastanenin dahi yapılma amacı dışında üroloji ve göz servisi olarak hizmet vermesin geri dönüşü çok ağır oldu. Son dönemde hız kesmeden devam eden vaka artışları, ülkede covid-19 salgının doğru şekilde yönetilemediği gerçeğini en acı şekilde yüzümüze bir tokat gibi çarptı. Covid-19 virüsünün yeni varyantlarında hastalar hastalık sürecini ağır geçirmese de eski varyantlara oranla bulaştırıcılığı çok daha hızlı hale gelmiş durumda.

TATAR: HALKIMIZ REHAVETE KAPILMAMALI

Covid-19 salgını başladığından buyana en yüksek günlük vaka sayısına ulaşılan şu günlerde, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar dahi salgınla mücadeleye müdahil oldu. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra’yı kabul ederek pandemi süreci, vaka durumu ve yürürlükte olan uygulamaları değerlendirdi. Tatar görüşmede, pandemi sürecinin bitmediğini, halkın rehavete kapılmaması gerektiğini, kapalı ortamlarda maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasına özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

BENGİHAN: COVİD-19 OLAN VE OLMAYAN HERKES AYNI ORTAMDA TEDAVİ GÖRÜYOR

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, Acil Durum (Pandemi) Hastanesi‘nin “Üroloji ve Göz Servisi” olarak kullanıldığını, Covid-19 hastalarının ise diğer hastalarla aynı ortamda eski hem Acil Servis hem de bina içinde ayrılan bir bölümde tedavi edilmeye çalışıldığını anlattı. Acil Durum (Pandemi) Hastanesi’nin şu an işlevsiz hale getirilmesinden dolayı, Covid-19 hastalarının Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne yönlendirildiğini, binadaki eski Nöroloji servisinin de “Covid-19 servisine” dönüştürüldüğünü anlatan Bengihan, “Bu hangi mantıkla alınan bir karardır?” diye sordu. Covid-19 hastalarının Acil Servis’te diğer hastalarla birlikte sıra beklediğini, muayene olduğunu ve tedavi gördüğünü anlatan Bengihan, bunun sağlık çalışanlarına virüs bulaşması ve ülkedeki salgının kontrolden çıkması noktasında büyük bir ihmalkârlık olduğunu savundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu