DünyaManşetSağlık

Sağlık ve fitness uygulamalarına talep arttı

Yalnızca 2023 yılında dünya çapında insanlar sağlık ve fitness uygulamalarını 2 milyardan fazla indirdi; bu, Covid'in başlangıcından bu yana %44'lük bir artış.

Son beş yılda sağlık ve fitness uygulamalarının popülaritesinde kayda değer bir artış oldu. Uygulamalar, sağlığımızın ve refahımızın sorumluluğunu üstlenme sürecini daha önce hiç olmadığı kadar basitleştirerek kişisel eğitmenlerimiz, zihinsel sağlık terapistlerimiz ve diyet asistanlarımız haline geldiler.
Yalnızca 2023 yılında dünya çapında insanlar sağlık ve fitness uygulamalarını 2 milyardan fazla indirdi; bu, Covid’in başlangıcından bu yana %44’lük bir artış.

Peki bu uygulamaların en büyük tüketicileri tam olarak kimler?

Healthnews analizine göre Avrupalılar sağlık ve fitness uygulamalarının kullanımında lider konumdayken Portekiz ilk sırada yer alıyor. Portekiz, 2023’te internet kullanıcısı başına 1,29 uygulama indirmesiyle listede en üst sırada yer alırken, onu Fransa ve Belçika takip ediyor.
Amerika Birleşik Devletleri, yalnızca 2023’te 298 milyon indirmeyle genel indirme rakamlarında birinci sırada yer alıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu