GenelKıbrısManşetSağlık

Sağlıkta ihmalin hazin sonu

Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde zamanında gereken müdahale yapılmadığı ve teşhis konmadığı için, sadece ağrı kesici iğne yapılarak 2 kez evine gönderilen Nevin Övgü, ihmal zincirlerinin kurbanı oldu

Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde zamanında gereken müdahale yapılmadığı ve teşhis konmadığı için, sadece ağrı kesici iğne yapılarak 2 kez evine gönderilen Nevin Övgü, ihmal zincirlerinin kurbanı oldu

İHMALLER ZİNCİRİ

Lefkoşa’da 21 Temmuz Perşembe akşamı evinde rahatsızlanıp yere düşen ve ambulans gelmediği için ailesi tarafından hastaneye götürülen Nevin Övgü, uzun saatler Acil Servis’te bekletildikten sonra sadece ağrı kesici iğne yapılarak evine gönderilmişti. Ertesi gün öğle saatlerinde yeniden rahatsızlanan ve kusmaya başlayan Övgü, bu kez eve çağırılan ambulans ile Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişti. Yapılan kontrollerin ardından yaşlı kadının sağlık durumunda bir sorun olmadığı söylenerek taburcu edilmişti. Gece yarısı yeniden başı dönüp yere düşen ve kusmaya başlayan yaşlı kadın apar topar ambulans ile hastaneye kaldırılmıştı. Bu kez MRI için Mağusa Devlet Hastanesi’ne sevk edilen yaşlı kadının, çekilen MRI ve tomografi neticesinde kısmı felç geçirdiği ortaya çıkmıştı. Felç geçiren yaşlı kadın, iş işten geçtikten sonra Lefkoşa Devlet Hastanesi Nöroloji Servisi’nde gördüğü tedavinin ardından kısa sürede evine taburcu edildi.

ZOR ŞARTLARDA YAŞAM MÜCADELESİ

GIYNIK Gazetesi’nin günlerce gündeme taşıyarak, yardım çığlıklarını duyurmaya çalıştığı Nevin Övgü, sağlıkta yaşanan organizasyonsuzluk, yetersizlik, sistemsizlik ve ilgisizliğe kurban edildi. Kısmi felç geçiren yaşlı kadın ömrü boyunca burnundan beslenmek zorunda kalacak. Zorlu şartlar altında yaşam mücadelesi veren yaşlı kadının evinde elektrik dahi bulunmuyor. Ailesi tarafından temin edilen eski bir hastane yatağında, yıkık dökük bir evin içerisinde yaşam mücadelesi veren yaşlı kadının beslenme serumunun asıldığı askı dahi elbise askısının üzerine derme çatma tutuşturulmuş bir demir parçasından oluşuyor.

GIYNIK ÖNCÜ OLDU, YARDIM YAĞDI

GIYNIK Gazetesi’nin dün itibariyle Nevin Övgü’nün ihtiyaçları, evinin tamiri ve maddi destek için başlattığı yardım kampanyasına kısa sürede büyük destek yağdı. Birçok hayırsever vatandaş, Nevin Övgü’nün imdadına koştu. Kalan ömrünü felçli olarak geçirmek zorunda kalan Nevin Övgü’nün en azından rahat bir yaşam sürebilmesi için birçok kişinin yardım elini uzatması büyük mutluluğa neden oldu. Yardımların önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu