GenelKıbrısManşetSpor

Sahada çözülmeyen sorunlara sert tepki gösterildi

Kuzey Kıbrıs futbol liglerinin başlamasına sayılı günler kala karşılaşmaların oynanacağı statlardaki eksikliklerin giderilmesi için kulüp yönetimleri tarafından gerekli girişimler yapılmasına rağmen Spor Dairesi tarafından sıkıntıların aşılması noktasında herhangi bir müdahalede bulunmaması tepkilere neden oluyor.

Maraş’ın kullanımında olan Necip Halil Kartal Stadı’nda var olan sorunların çözümü konusunda söz veren Spor Dairesi Müdürü Fuat Tek tarafından çözülmemesinden dolayı Maraş Gençlik Spor Kulübü başkanı Hasan Oy ve yönetimi çok sert tepki göstererek açıklamalarda bulundu.

Eksiklerin Acilen Giderilmesini Bekliyoruz

Maraş Necip Halil Kartal stadı 2015 yılında sentetik zemine dönüştürülmesine rağmen aradan geçen altı yıl sonunda seyircilerin kullanacağı tuvaletlerin olmaması oldukça sıkıntı yaratırken çok acilen çözüm üretilmesi bekleniliyor. Maraş Gençlik Spor Kulübü başkanı Hayan Oy yönetimi saha bakım ve onarımın kulüp tarafından yapıldığını, kalan eksiklerin süratle tamamlanması içinde Spor Dairesi Müdürü Fuat Tek’e yapılan ziyarette çok acilen seyircilerin kullanımı için geçici olarak portatif tuvaletlerin yapılması, olmayan köşe bayrak direkleri, kale ağları ve yedek kulübesi oturakların değişmesi gerektiğini anlattıkların, eksiklerin giderilmesi noktasında Spor Dairesi Müdürü Fuat Tek’i stada gelerek yerinde incelemelerde bulunmasına rağmen sonuç alınamadığından dolayı isyan etti. Maraş Necip Halil Kartal stadında var olan sıkıntıların aşılması ve çözüme kavuşturulmasını bekleyen başkan Hasan Oy, konuyla ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

İhtiyaç Giderecek Yer Yok

Hafta sonu lig maçların başlayacağını hatırlatan başkan Hasan Oy, yıllardır var olan ve elzem olarak çözülmesi gereken seyirci tuvaletlerin yapımı konusunda söz veren ve bugüne kadar yapılmadığından dolayı Spor Dairesi Müdürü Fuat Tek’e tepki gösterdi. Hafta sonu yeni sezonun ilk maçta 19 Eylül Pazar günü Mağusa derbisinde Çanakkale ile karşılaşacak olan Maraş ev sahibi olacağı maça gelecek olan taraflı tarafsız seyircilerin ihtiyaçlarını giderebilecek yer olmadığından dolayı çok büyük sıkıntıların olduğunu, sıkıntıların çözümlenmesi noktasında Spor Dairesi’nin devreye girmesi gerektiğinin altını çizen başkan Hasan Oy, bugüne kadar sonuç alamadıklarından dolayı sorumlu kişilere tepki gösterdi. Liglerin başlamasına az bir süre kala tuvaletlerin yapılmasının elzem olduğunu, altyapı betonun kendi imkânlarıyla döktürülerek alt zeminin hazır olduğuna vurgu yapan Hasan Oy, maçların oynanabilmesi için köşe direklerine kale ağlarına ihtiyaç olduğunu Mağusa Spor Dairesi bölge sorumlusuna konuyu aktardıkların ancak ellerinde malzemelerin olmadığı yönünde cevap aldıklarını belirtti. Tüm bölgelerdeki sahalarda var olan bir çok sorunların giderilmediğini belirten Hasan Oy, bu şartlarda Futbol Federasyonu lig maçlarını nasıl başlatacağını açıkçası çok merak ediyorum diyerek tepkisini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu