KıbrısManşetToplum

Şahali: “Bakanlıklar personel maaşlarına ayırdığı bütçeden dolayı vazifelerini yerine getiremiyor”

CTP Milletvekili Erkut Şahali, tedbirler alınmadığı takdirde bakanlıkların sadece maaş ödemekten ibaret olacağını belirterek, “Bakanlıklar personel maaşlarına ayırdığı bütçeden dolayı vazifelerini yerine getiremiyor” dedi

CTP Milletvekili Erkut Şahali de konuşmasında, bütçenin azlığına yönelik eleştirilerde bulunarak, Ekonomi ve Enerji Bakanlığının ortaya koyduğu katma değeri yüksek ürün ve hizmetlerin ihracatı, AR-GE gibi hedefleri sıraladı ve bu hedeflerin yapılabilmesi için yeterli bütçenin olmadığını savundu.

Akaryakıt konusunda otomasyon sistemine geçilmesiyle akaryakıtın çevrim içi olarak takip edilmeye başlandığına işaret eden Şahali, ortaya çıkan rakamların soru işaretleri oluşturduğunu söyledi. Şahali, pazardaki büyüme ve otomasyonla kayıt altına alınan miktar hakkında bilgi talebinde bulundu.

Bakanlıkların personel maaşlarına ayırdığı bütçeden dolayı vazifelerini yerine getiremediğini kaydeden Şahali, tedbirler alınmadığı takdirde bakanlıkların sadece maaş ödemekten ibaret olacağını kaydetti.

Özel sektörde de personel giderlerine yapılacak artışın maliyetleri artırdığı için de ürün fiyatlarına artış getirdiğini belirten Şalahi, “Maaş artışları enflasyon mücadelesini baltalar” dedi. Atılması gereken adımın giderleri azaltmak yönünde olduğunu söyleyen Şahali, bu noktada Mal ve Hizmetler Düzenleme ve Denetim Yasası’nın uygulanmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Şahali, Mal ve Hizmetler Düzenleme ve Denetim Yasası’na bağlı olarak temel tüketim maddelerinde kar marjını sınırlandırılması uygulamasına değinerek, bu şekilde enflasyonla mücadele edilebileceğini ve bunun serbest piyasaya halel getirmeyeceğini söyledi.

Ülkede çok tartışılan Hal Yasası’nın geçmesiyle büyük değişiklikler olacağına inanıldığını ancak yasa geçtikten sonra hiçbir değişikliğin olmadığını çünkü halin kurulmadığını da öne süren Şahali, bu yasanın bazı iyileştirmeler getireceğini ancak bugünkü “hale” çare üretecek bir yasa olmadığını söyledi.

Şahali, buharlı nikotin ürünlerinin ithalatı ve ülkede satışının engellenmesi çağrısında bulunarak, bu ürünlerin ülkeye getirilmesine izin veren Bakanlar Kurulu kararının iptal edilmesi gerektiğini belirtti. Şahali, bunun dışında yapılacak izahatların kabul edilebilir olmadığını dile getirdi.

Ekonomi Bakanlığının gerçekten iş yapma niyeti varsa Kıbrıs Türk halkına her hal ve koşulda son derece büyük hizmetleri ve faydası olabileceğine inanç belirten Şahali, “Bir kuruş dahi harcamadan yasaların size tanıdığı yetkileri kullanarak hem bu ülkedeki enflasyon mücadelesine, hem de yurttaşın satın alma gücüne doğrudan ve anlık etki yapacak kudreti kendinizde bulabilirsiniz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu