KıbrısManşetSiyaset

Şahali: CTP meclis çalışmalarını aksatan bir pozisyonda değil

Şahali, hükümet ve hükümete destek veren vekiller doğrultusunda bir gerilimin söz konusu olduğunun altını çizerek, “Bağımsız vekillerin en etkili enstrümanlarının da Meclis’e katılıp katılmama noktasında olduğunu görüyoruz. CTP meclis çalışmalarını aksatan bir pozisyonda değildir” dedi


Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Erkut Şahali dün Meclis’te yaşanan nisap kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu Parti başkanlarının Başbakan ile toplantıda olduğunu aktaran Şahali, CTP’nin tam kadro olarak mecliste bulunduğunu ifade etti.

Şahali, “Her Meclis günü olduğu gibi CTP tam kadro burada. Nisapla ilgili durumdan bağımsız dün buradaydık bugün de buradayız” dedi.

Programa bağlandığı esnada da Mecliste olduğunu aktaran Şahali , CTP grup toplantısının sabah saat 09.00 itibariyle başladığını ancak HP ve UBP toplantı odalarının boş olduğunu sözlerine ekledi.

Nisabın sağlanamamasında etkili olan üç isimden birinin Serdar Denktaş olduğunu ifade eden Şahali, Denktaş’ın sağlık sebepleri nedeniyle yurt dışında olduğunu bu nedenle bir ay mecliste bulunamayacağına dikkat çekti.  “Sayın Serdar Denktaş’ın bir ay süreyle mecliste olamayacağını biliyorum. Kendisi 15 günlük süreyle bir yakınının sağlık problemi nedeniyle zorunlu olarak yurt dışında, 15 günlük de karantina süreci söz konusu olduğu için bir ay meclise katılamayacak” şeklinde açıklamalarda bulunan Şahali, geriye kalan milletvekillerinin zorunlu sebeplerden mi yoksa başka sebeplerle mi Meclis’e gelmediğini bilmediği ifade etti.

Şahali, hükümet ve hükümete destek veren vekiller doğrultusunda bir gerilimin söz konusu olduğunun altını çizerek, “Bağımsız vekillerin en etkili enstrümanlarının da Meclis’e katılıp katılmama noktasında olduğunu görüyoruz. CTP meclis çalışmalarını aksatan bir pozisyonda değildir” dedi.

Nisap krizinin yaşlanmaması için 2018 Yerel Seçimlerindeki referandumda değişikliği içeren pakete evet dediklerini de aktaran Şahali, bu konuda yurttaşa yönelik çağrıların zayıf kaldığını da anımsattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu