KıbrısManşet

Şahali: “Millete vekil olamayan biri millete ait bir kurumu da yönetemez”

CTP Milletvekili Erkut Şahali, Meclis'te yaşanan tartışma konusunda açıklamalarda bulundu

GIYNIK ÖZEL

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Erkut Şahali, katıldığı programda Pazartesi günü Meclis’te yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

LAÜ’ye atanan kişinin YSK tarafından seçme seçilme ehliyetinin ortadan kaldırılmasına karar verilmiş bir isim olduğunu belirten Şahali, yurttaşın vekili olamayan kimsenin, yurttaşa ait bir kurumu yönetmesinin de mümkün olmaması gerektiğini dile getirdi.

Şahali açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Bir kere şunu söylemek azım bu ülkede yasalar yurttaşın ihtiyaç duyduğu her alanın düzenlenmesine yarar. Yaşamın kurallı bir yaşam olabilmesini sağlar. Bu yasalar çerçevesinde kimlerin ne gibi görevlere gelebileceği ve geldikleri görevlerde ne gibi sorumlulukları olacağının neler olduğunu anlatan metinlerdir yasalar. Bu yasalar Meclis’te yapılır. Güncellenmesi için de Meclis’te mesai yapılır. Meclis’te değişmediği sürece hiç kimse tarafından farklı yorumlanamaz ve söylediğinin dışında farklı bir anlamla değerlendirilemez.

Atanan kişinin kim olduğuna dair bir merakımız yok. Ama ortada bir gerçeklik var. Bu kişi YSK’ya 2018 Genel Seçimlerinde müracaat etmiş ve sicil kaydında mahkum olduğu bir suçun seçme ve seçilme ehliyetinin ortadan kalkmasına sebebiyet verdiğine karar verilmiş. Seçme ve seçilmenin koşulları vardır. Seçilmek için yüz kızartıcı bir suç işlemeyeceksiniz. Bunları yaptığınız zaman YSK adaylığınızı engelliyor.  Kamu için iş göremeyecek bu kişi kamuya ait bir kuruma atanıyor. Bunun yasalarda yer almasına gerek yok. Bu şahıs, yurttaşın vekili olamazsa yurttaşa ait bir kurumu yönetme ehliyeti de olmamalıdır. Bunun sorgulanması elbette gerekiyor.

Vicdan borcumuz vefa borcumuz olabilir, bu borç sizin borcunuzsa ödeme mükellefiyeti size aittir. Yurttaşın haklarının üzerinde bu borcun ödenmesi doğru değildir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu