KıbrısManşetToplum

Şahali: “Son 4 yıldır keyfi kararlar alınıyor ve kaynaklar çarçur ediliyor”

CTP Milletvekili Erkut Şahali “Toprak Ürünleri Kurumu Ne İşe Yarar" konulu konuşmasında, çoğu zaman yaşadığı sorunlarla gündeme gelen TÜK’ün “1992 yılından beri batak bir kurum” olarak hizmet verdiğini savundu

CTP Milletvekili Erkut Şahali “Toprak Ürünleri Kurumu Ne İşe Yarar” konulu konuşmasında, çoğu zaman yaşadığı sorunlarla gündeme gelen TÜK’ün “1992 yılından beri batak bir kurum” olarak hizmet verdiğini savundu.

TÜK’ün üreticinin yanında duramayacak bir konumda tutulduğunu söyleyen Şahali, bugünkü konuşmasının Sayıştay başkanlığına açık bir ihbar teşkil ettiğini belirtti.

Şahali, alım kararlarında şaibe olduğunu defalarca söylediğine işaret ederek, kamu ihale yasası hükümlerine rağmen son 4 yıldır keyfi kararlar alındığını ve kaynakların çarçur edildiğini ileri sürdü.

KIBTEK’in de bu sistemle kamu kaynaklarını iç ettiğini iddia eden Şahali, TÜK’de de aynı yöntemlerle halkın parasının heba edildiğini savundu.

İhalesiz alımlar, yetkisiz işlemler ve uygun olmayan ürün alımı gibi kurallara uymayan adımlar atıldığın ileri süren Şahali, “denetleyecek olanların denetlenecek olanın işini yapmasıyla” her şeyin birbirine karıştığını belirtti.

Sadece mali değil idari soruşturma açılmasının da kaçınılmaz olduğunu iddia eden Şahali, Tarım Bakanından da birlik başkanıyken davrandığı gibi davranmasını beklediğini söyledi.

Şahali, Çiftçiler Birliği’ne, her zamankinden sessiz olduğu ve yaşanan onca olumsuzluğa rağmen sesinin çıkmadığı yönünde tarım çevrelerince eleştiri yapıldığına işaret etti.

Tohumluk ürünün çimlenme garantisi olmadan satıldığını söyleyen Şahali, tohumluk konusunda geçmişte yaşanan problemleri anlatarak, Genel Tarım Sigortası’nın parasının da hala Maliye Bakanlığı tarafından rehin tutulduğunu ileri sürdü.

Şahali, tarımsal kiralama yapılan arazilerin Tarım Bakanlığına devredilmesi gerektiğini ve Bakanlar Kurulu kararıyla Bafra’daki orman arazilerinin yasaya aykırı şekilde solar maksatlı kiralanmasından vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu