KıbrısManşet

Şahali sordu, Oğuz yanıtladı

‘Bakan Oğuz neden suskun?’ haberi, Cumhuriyet Meclisi’nin de gündemine taşındı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar eski Bakanı CTP Milletvekili Erkut Şahali, HABERCİ’nin bugün gündeme taşıdığı Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’un Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a su taşıyan boru hattının kopması sonrasındaki gelişmelerle ilgili sessiz kalması konusunu Meclis kürsüsüne taşıyarak, Oğuz’a yönelik eleştirilerde bulundu. Toplumun su konusunda bilgilendirilmesi ve su sıkıntısı yaşanacaksa bunun önceden topluma bildirilmesi gerektiğini belirten Şahali, boru hattının ne zaman tamir edileceğiyle ilgili halen belirsizliğin devam ettiğini ifade etti.

OĞUZ, “İHALE SÜRECİ TAMAMLANDI BORULAR ÜRETİLECEK”

Şahali’nin ardından kürsüye çıkan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, suyun sadece mevcut arızadan dolayı değil her zaman tasarruflu kullanılması gerektiğini vurguladı. Önceki günlerde Antalya sahiline vuran borunun 8 Ocak tarihinde kopan ve yüzeye çıkan parça olduğunu ve boru hattında yeni bir kopma olmadığını açıklayan Oğuz, “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri teknik şartnameyi bitirdi, boruların imalatıyla ilgili ihaleyi yaptı. İhaleyi alan Fıratpen firması boruların üretimini yapacak. 10 adet boru üretilecek. DSİ’nin aldığı karar neticesinde, Taşucu bölgesinde Fıratpen’in kuracağı boru üretim tesisi sabit olarak orada kalacak ve ihtiyaç halinde her an faaliyete geçebilecek.  önümüzdeki günlerde boruların montajıyla ilgili ihale süreci başlayacak. Montajla ilgili net bir tarih vermem mümkün değil çünkü hava şartlarına göre bu süreç başlayacak. Yani suyun yeniden Geçitköy Barajı’na ne zaman akacağıyla ilgili net bir tarih vermemiz şu anda mümkün değil” dedi.
Şu anda Geçitköy Barajı’nda 15 bin metreküp su olduğunu ve yapılan hesaplamalara göre 8 – 10 aylık süreçte bir su sıkıntısı yaşanmayacağını belirten Dursun Oğuz, Su İşleri Dairesinin ülkedeki mevcut su kuyularının ve su motorlarının bakımını düzenli olarak yaptığını ve ihtiyaç halinde yerel su kaynaklarının da kullanılabileceğinin altını çizerek, herhangi bir su sıkıntısı durumunun söz konusu olmadığını da ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu