GenelKıbrısManşetSiyaset

Şahali: Tatar’ın başarısı Kıbrıslı Türklere ağır maliyetler bırakacak

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali, Derviş Doğan’ın sunduğu Off the record programının konuğu oldu. Ülkedeki siyasi gelişmeleri değerlendiren Şahali, “Ülkede çok şey aynı anda olmakta. Hızlı gelişme ve değişmeler yaşamaktayız. Negatif anlamda pek çok değişim yaşıyoruz” dedi.

UBP HÜKÜMETTE OLDUĞUNDA PARTİ GİBİ HİSSEDİYOR

UBP- YDP- DP azınlık hükümetinin hükümette kalabilmek için her şeyi yaptıklarını, hatta Anayasa’nın dahi ihlal edildiğini söyleyen Şahali, “UBP kendini hükümette olduğunda kendi parti gibi hisseden bir siyasi partidir. Kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki, DP ve YDP bir sonraki seçimde mecliste olmamaya dair bir mücadele içindedir. Hükümette olma halini her şeyden daha çok benimsiyorlar bu bağlamda da yapmayacakları bir şey yok.  Bunu net bir biçimde kanıtladılar. Anayasa’nın pas pas edilmiş olması yetere artar bile” diye konuştu.

 

YENİDEN ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ PEKİŞTİREN TARAF DURUMUNA SOKULDUK

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın göreve gelmesi ardından Kıbrıs Sorunu’nda yeni bir politika izlenmeye başlaması ve Maraş açılımı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Şahali, “Ersin Bey göreve gelmeden çok kısa bir süre önce egemen eşitliğe ayalı iki devletli bir çözümü hedeflediğini ve Kıbrıs Sorununun bu bağlamda çözülmesini ifade ederek 50 yıldır devam eden müzakere sürecine hapsolmak istemediğini söylemeye başladı. Ersin Bey’in bir şey yaptığı yok. Bir şey yapabilmek için bilmek gerekiyor. Kıbrıs Sorunu ile ilgili konuştuğu her cümlenin içerisinde birbiriyle çelişen kavramlar kullanarak aslında ne söylemeye çalıştığından emin olmayan bir profil ortaya koyuyor.  BM’nin Maraş ile aldığı kararların tamamında BM ile istişare etmesi ve Maraş’ın yönetimini BM’ye devretmesidir. BM Maraş ile ilgili bir müzakere yapmada şu anda atılmakta olan tek taraflı adımlar Maraş’ı Kıbrıs Sorunu gibi çıkmaza sürükleyecek bir durum yaratmakta.  2004 yılından sonra ilk kez yeniden çözümsüzlüğü pekiştiren taraf durumuna sokulduk. Bu sayın Ersin Tatar’ın bir başarısıdır. Bu başarı Kıbrıslı Türklere çok ağır maliyetler yaratacaktır ama kendisinin bir başarısıdır. Çünkü hedeflediği şey Kıbrıslı Türkleri dünyadan koparma anlamına gelmektedir. Bu yaşanan kaosun içinde kazanan ve kaybedenler vardır. Örneğin TC yönetimindeki AKP gibi gözüken MHP-AKP koalisyonu ciddi anlamda kazanım elde etmekte” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu