KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Şahali: Toplumsal sorumluluk da bir yere kadar!

CTP Milletvekili Erkut Şahali, "UBP bu toplumda çok derin yaralar açtı. Pandemi dönemimde toplum sağlığı hiçe sayıldı, ülkenin kaynakları peynir ekmek gibi dağıtıldı, Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde toplumsal değerler yok sayıldı. Bunları yok sayıp sırf ‘toplumsal sorumluluk için’ diyerek UBP ile koalisyon kurmak kolay değildir” diyerek eleştirilerini dile getirdi

GIYNIK ÖZEL – AHMET VAMIK

Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından, özellikle UBP’nin önde gelen isimleri tarafından ‘UBP-CTP hükümetinin kurulması gerektiği’ ve ‘mevcut meclis aritmetiğinde kurulabilecek en doğru hükümetin geniş tabanlı UBP-CTP koalisyonu olduğu’ yönündeki görüşler, son günlerde yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin önemli isimlerinden eski Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı CTP Milletvekili Erkut Şahali, “UBP bir öneriyle gelirse elbette ki bu öneriyi CTP’nin yetkili kurulları değerlendirip karar verecek ama bana bunu soru sorulduğu için kişisel görüşümü açıkça dile getirmeyi vicdani bir sorumluluk olarak görüyorum” diyerek GIYNIK Gazetesi’nin UBP-CTP koalisyon hükümetiyle ilgili sorularını açık yüreklilikle yanıtladı.

“BUNLAR BENİM KİŞİSEL GÖRÜŞÜMDÜR”

“Bu benim tamamen kendi kişisel görüşümdür ve kesinlikle CTP’nin yetkili kurullarını yönlendirme gibi bir niyetim yoktur” diyen Şahali, “UBP-CTP koalisyonu için uygun koşullar yoktur. Olası bir erken genel seçim öncesinde böyle bir koalisyon mümkün değildir. UBP kurultayını yapsın, yeni yönetimini oluştursun ve yeni yönetim düşüncelerini açıklasın ona göre biz de değerlendirip yorumlarımızı yapacağız” dedi.

“SORUMLULUĞU HP ALSIN”

Hem dörtlü koalisyonda hem de UBP-HP koalisyonunda belirleyici olan tarafın Halkın Partisi olduğunu ve Halkın Partisi’nin hükümet kuran-bozan konumda olduğunu savunan Erkut Şahali, “Bu nedenle eğer toplumsal sorumluluk adına bir hükümet kurulacaksa bu sorumluluğu Halkın Partisi almalıdır” şeklinde konuştu.

“UBP TOPLUMDA DERİN YARALAR AÇTI”

Mevcut parlamentonun pek fazla verimli bir parlamento olmadığını savunan Şahali, “2018 Mayıs ayından bugüne yaşadıklarımızı yok sayarak UBP’yle alakalı bir değerlendirme yapmamız mümkün değildir. UBP bu toplumda çok derin yaralar açtı. Pandemi dönemimde toplum sağlığı hiçe sayıldı, ülkenin kaynakları peynir ekmek gibi dağıtıldı, Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde toplumsal değerler yok sayıldı. Bunları yok sayıp sırf ‘toplumsal sorumluluk için’ diyerek UBP ile koalisyon kurmak kolay değildir” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

“SÖZLERİM ÇARPITILDI”

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda sarf ettiği ‘UBP bunlardan arınmalıdır’ sözlerinin bile isteye çarpıtıldığını savunan Şahali, “Benim arınmadan kastım; UBP’nin kamu kaynaklarını israf etmeyecek, halkın kutuplaşmasına hizmet etmeyecek ve partizanca davranmayacak bir yapıya bürünmesi ve toplumu buna inandırmasıdır. Yani söylediğim sözün arkasındayım, UBP’nin gerçekten arınmaya ihtiyacı vardır” diyerek, açıkladığı nedenlerden ötürü şu anda olası bir UBP-CTP koalisyonunun mümkün olmayacağını vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu