KıbrısManşetToplum

Şahali: “UBP’de yaşananlar irade yoksunluğunun kanıtıdır”

CTP Milletvekili Erkut Şahali, irade yoksunluğunun, hükümetin genel tavrı haline geldiğini ifade ederek, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile başlandığını sonra akaryakıt alımındaki yerleşik düzenin bozulduğunu belirtti. Şahali, “UBP’de yaşananlar irade yoksunluğunun kanıtıdır” dedi

CTP Milletvekili Erkut Şahali “İrade Yoksunluğu Övünç Sebebi Olursa” konulu güncel konuşma yaptı.

“İrade yoksunluğunun, hükümetin genel tavrı haline geldiğini” savunan Şahali, bunun Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile başladığını ifade ederek, akaryakıt alımındaki yerleşik düzenin bozulduğunu belirtti. Şahali, “İyi yapılmakta olan işleri bozup da onları Türkiye’ye havale etmek eğer hükümet etmek ve makam sorumluluğunu yerine getirmek sayılacaksa orada iradesizliğin artık abidesi dikilmiş demektir” dedi.

“UBP’de yaşananların irade yoksunluğunu kanıtladığını” kaydeden Şahali, “İrade yoksunluğu kabul edilebilir değil… ‘Türkiye bizi istiyor, Türkiye bizi seviyor, biz varsak Türkiye, Kıbrıs Türk halkının yanındadır’ demek korkunç bir riyadır, yalandır” şeklinde konuştu.

Yıllardır ülkeye Türkiye’den öğretmen getirildiğini dile getiren Şahali, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin kurulmasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığının uhdesi dışındaki bir eğitim kurumu gibi bir davranış gösterildiğini söyledi.

Ülkede müdür muavini olmanın birinci koşulunun kıdem, ikincisinin ise Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) sınavlarında başarılı olmak ve Eğitim Bakanlığı tarafından atanmak olduğunu kaydeden Şahali, KHK’dan terfi almamış öğretmenin Eğitim Bakanlığı tarafından müdür muavini atanamayacağını söyledi. Şahali, “Bu, irade yoksunluğunun tipik bir göstergesidir” dedi.

Din İşleri Başkanının vatandaş olmasının ülkede hüsnü kabul gördüğü anlamına gelmediğini kaydeden Şahali, “Benim derdim Ahmet Ünsal değildir. Benim derdim Ahmet Ünsal gibilerin, kendinden namzet müdür muavinlerinin bizim gündemimize geliş biçimidir” dedi.

Kırsal kesim arsalarının altyapı eksiklerinin giderilmesine ilişkin TC Büyükelçisinin açıklamalarının ise manidar olduğunu ifade eden Şahali, TC Büyükelçisinin görevlerinin belli olduğuna işaret etti.

Şu anki Bakanlar Kurulu nedeniyle çok ciddi mağduriyet yaşandığını savunan Şahali, Kıbrıs Türk halkının bunu hak etmediğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu