KıbrısManşetSiyaset

Şahali: Yurt severliği tartacak kantar yoktur

CTP Milletvekili Erkut Şahali, Ülkede 10 ay süren bir cumhurbaşkanlığı seçim süreci yaşandığını belirterek, “seçim sürecinin ülkenin demokratik olgunluğunun bilerek ve isteyerek istismar edilen bir şekilde” yaşandığını söyledi

CTP Milletvekili Erkut Şahali, Ülkede 10 ay süren bir cumhurbaşkanlığı seçim süreci yaşandığını belirterek, “seçim sürecinin ülkenin demokratik olgunluğunun bilerek ve isteyerek istismar edilen bir şekilde” yaşandığını söyledi.

Yasaların çok net bir şekilde ortaya koyduğu kurallara bile uyulmadığını söyleyen Şahali, 62. madde tahtında Ersan Saner ve özellikle Kudert Özersay’ın konuşma yapmasını eleştirdi.

Başbakanın vekalet vererek görevden ayrılması gerektiğini kaydeden Şahali, gelinen noktada “var ama yok bir hükümet, var ama yok bir Meclis, var ama yok bir devlet” ortaya çıktığını savundu.
Seçim sürecinde çok ciddi bir kamplaşma yaşandığını dile getiren Şahali, “Ülkedeki yurt severliği tartacak kantar yoktur” dedi.

Şahali kimsenin “bu devlete değil başka bir devlete tabi gibi” davranamayacağını dile getirdi.
“Federasyonu reddeden yaklaşımın Kıbrıslı Türklerinin  ada üzerindeki haklarından feragat anlamına geldiğini” kaydeden Şahali, Kıbrıslı Türklerin bu yetkiyi kimseye vermediğini ifade etti.
Maraş’la ilgili söylenenleri anlamak için âlim olmaya gerek olmadığını ifade eden Şahali, Türkiye’den gelen bakanlar yol nasıl dökülmeli anlatırken, ağaç da ekilsin derken KKTC’li bakanların “turist rehberi gibi hareket ettiğini” savundu.

“Sayın Tatar cumhurun başkanıdır” ifadelerini kullanan Şahali, “Bir cumhurun başkanının bir başkanı olmaz” diyerek Cumhurbaşkanı Tatar’ı buna göre hareket etmeye çağırdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu