KıbrısManşetToplum

Şahali’den Başman’a: “Seçimi kazanabilmek için kendi işletmelerinde de 50-60 kişiyi işe alıyor mu?”

CTP Milletvekili Erkut Şahali, UBP'den ara seçimlerde milletvekili adayı olan Ali Başman'ın seçimi kazanması için 70 kişilik istihdam yapıldığını öne sürdü. Şahali, Başman'a "Seçimi kazanabilmek için kendi işletmelerinde de 50-60 kişiyi işe alıyor mu?" diye sordu

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali, sosyal medya hesabı üzerinden, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) milletvekili adayı Ali Başman’a bazı sorular yöneltti.

CTP’li vekil Şahali, “Ali Başman milletvekili adayı. Partisi UBP, o seçimi kazansın diye bir gecede, kamu yararı hesabı tutmadan, eşitlik kaygısı gütmeden ve sadece siyasi avantaj hırsıyla 70 kişilik bir yükü daha maliyenin sırtına yükledi” ifadelerini kullandı.

Şahali, şöyle devam etti:

“Sorularım şunlar:

1. Onaylıyor mu?

2. Babasının, kendi kardeşleriyle birlikte yarattığı ve şimdi de Ali ve kardeşlerine devrettiği, ülkemizin önemli firmalarından olan aile işletmesini bu mantıkla mı yönetiyor Ali?

3️. Seçimi kazanabilmek için Ali, kendi işletmelerinde de 50-60 kişiyi işe alıyor mu?

4️. İş bakımından ihtiyaç olmadığı halde Ali “hayrına” kaç kişi istihdam etti, kaçını daha istihdam edecek?

5️. Yoksa Ali Başman da, başarılı bir iş insanı olarak, adayı olduğu UBP’deki hakim duruşa uygun davranmaya, kamu kaynaklarını har vurup harman savurmaya, istismar etmeye ve hatta maddi menfaat elde etmeye heves ettiği için mi yola çıktı? Merak işte, bakalım cevap gelir mi…”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu