Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Sahil temizliği etkinlikleri yaz boyunca devam etti

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın yaz dönemi sahil temizliği etkinlikleri sona erdi; Bakan Ataoğlu, çevre duyarlılığının alışkanlık meselesi olduğunu vurguladı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yaz boyunca sürdürülen sahil temizliği etkinlikleri sona erdi. Çalışmaların amacı, sahillerin temiz kalması, vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamlarda vakit geçirmesi ve çevre bilincinin artırılması olarak açıklandı.

Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi ve Tatlısu sahillerinde, gönüllü çevreye duyarlı gençlerden oluşan ekipler, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez temizlik yaptı. Ancak sahilleri kullanan bazı duyarsız kişiler nedeniyle istenilen temizliğe ulaşılamadı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yaptığı açıklamada, “Uygulanan cezalar, yapılan farkındalık çalışmaları ve temizlik etkinlikleri tek başına yeterli olmuyor. Çevre duyarlılığı bir karakter ve alışkanlık meselesidir. Yalnızca cezalarla çözülecek bir konu değildir. Bu ülkeye ve geleceğine duyulan sorumlulukla hareket edilmelidir” dedi.

Ataoğlu, denetimler sırasında yabancı turistlerin çevreye yerli halktan daha duyarlı olduğunu gözlemlediklerini de belirterek, “Kirleten, kendi insanımızdır. Bu durum bizi daha çok üzüyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Ataoğlu, çevre farkındalığının artırılması ve cezaların güçlendirilmesine yönelik adımlar atılacağını belirterek, tüm vatandaşları sahillere ve doğaya sahip çıkmaya davet etti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu