GenelKıbrısManşet

Sahil yürüyüş yolu bakımsızlıktan dökülüyor

Sahil boyunca uzanan güzergâhıyla, hem bölge halkı hem de diğer bölgelerden gelen ziyaretçiler için en cazip yürüyüş rotası haline gelen Lapta Sahil Yürüyüş Yolu, kaderine terk edildi

Demir bariyerler, banklar pas içinde, denize sıfır yerlerde koruma bariyeri yok, köprü Allah’a emanet…

Vatandaşlar isyanda: Bize reva görülen bu olmamalı

ÖZEL HABER

5 YIL ÖNCE AÇILMIŞTI…

Lapta’da 2018 yılında hizmete açılan 400 metrelik deniz geçişlerine sahip üç buçuk kilometrelik Lapta Sahil Yürüyüş Yolu bakımsızlıktan dökülüyor. Özellikle güzel havalarda, onlarca kişinin nefes alma noktalarından biri olan sahil yolunda demir bariyerler, banklar pas içinde.

TAHTA KÖPRÜ TEHLİKE SAÇIYOR…

Vatandaşların rahatlamak için buluştuğu ortak nokta olan sahil yolunda sadece paslanan bank ve demir bariyerlerin değil, çok sayıda vatandaşın düşerek yaralandığı tahta köprünün de görüntüsü içler acısı halde. Yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği bölgede, bisiklet kullananlar için yol uygun değil. Denize sıfır noktalarda koruma bariyerlerinin olmaması, özellikle kumsala inen merdiven tutacaklarının kırık olması vatandaşın canını da tehlikeye atıyor.

MUHTAR DA İSYAN ETTİ…

Lapta Türk Mahallesi Muhtarı İbrahim Sessiz, yürüyüş yolunun bakımsızlığının geçmiş belediye başkanlarının ihmalkârlığı sonucu olduğunu söyledi. Muhtar Sessiz, “Projenin parası alındı ama plan farklı yapıldı. Ben de tahta köprüden iki kez düştüm. Tahtalar ıslanıyor, şişiyor ve köprüyü kullanan vatandaşlar düşüyor” dedi.

LAĞIM SULARI DENİZE AKIYOR…

Lapta Sahil Yürüyüş Yolu güzergâhında bulunan sitedeki lağım suları da denize akıyor. Sitede arıtma olmadığını öne süren bölge sakinleri, lağım sularının denize aktığı bölgede; balık tutulduğunu ve yaz aylarında denize girildiğini, ayrıca bölgede ciddi bir koku problemi de var olduğunu belirterek, “Ülkenin göz bebeği olan bir yerde bize reva görülen bu olmamalı” ifadelerini kullandı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu