KıbrısManşet

Sahillerimiz, ana baba günü!

Plajlardaki kalabalık, mesafe kurallarının uygulanmasına imkan tanımıyor, tüm şezlonglar geçtiğimiz yaz aylarındaki gibi yine dip dibe

Gıynık Gazetesi – Meyil Avcan

Tüm dünyada ve ülkemizde uzmanlar Kovid-19 salgınının bitmediğini bas bas bağırırken, tedbirleri elden bırakmamız gerektiğine defalarca dikkat çekerken, maalesef dışarıda görülen manzara tedbirlere uyuluyormuş gibi değil..

Tam tersine sanki Kovid-19 salgını bitmiş ve insanlar eski yaşamlarına geri dönmüş gibi bir rahatlık var..

Ne sosyal mesafe kurallarına, ne de hijyen kurallarına uymayan insanlar son günlerde akın akın denize, havuza ve eğlence mekanlarına gidiyor..

Sorun gitmek değil ama nerede olursa olsun, hem mesafe hem de hijyen kurallarına uymamak..

Plajların neredeyse hepsinde şezlongların 1 metre mesafe aralıklarıyla konumlandırılmasına rağmen kalabalık, mesafe kurallarının uygulanmasına imkan tanımıyor, tüm şezlonglar geçtiğimiz yaz aylarındaki gibi yine dip dibe..

Öte yandan, havuzların da salgın sürecinde büyük bir risk taşıdığını vurgulayan uzmanlar, havuzların bu dönemde virüs yuvası haline dönebileceğini ve bulaşın yayılmasına sebep olabileceğini defalardır söylerken, kimsenin bu uyarılara kulak asmadığı görülüyor..

1 Temmuz sonrası hava ve deniz yollarının açılmasının ardından Kovid-19 vakaları ülkemizde yeniden hortladı.

Ülkemizde 7 vaka varken ve salgın endişesi yeniden tavan yapmışken, insanların endişeleriyle aldıkları terbirlerin doğru orantıda olmadığı da göze çarpıyor.

Ama tüm bunlara rağmen insanların plajlara ve havuz kenarlarına akın ettikleri gözlerden kaçmıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu