KıbrısManşet

Şahiner, “Elektrik kesintilerinin nedeni yakıt kalitesizliği olabilir”

Cumhuriyetçi Türk Partisi(CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, GIYNIK TV’de İçsel Bakış programına konuk oldu

-Gizem İNCEÖZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi(CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, GIYNIK TV’de İçsel Bakış programına konuk oldu.

Mine İçsel’e konuşan Şahiner, ülkenin kronikleşen sorunu olan elektrik kesintilerine değinerek, yaşanan kesintilerin ‘kalitesiz yakıt’ kaynaklı olabileceğini söyledi.

 

“24 Bin ton yakıt sadece 15 günlük elektriği karşılayabiliyor”

Önceki elektrik kesintilerinin yakıt eksikliğinden dolayı olduğunu ifade eden Şahiner, “Bunun çözümü olarak Güney’den elektrik alıp açığı kapatabiliyorduk. Açığı kapatabilmemizin en büyük sebebi de havanın ılıman olmasıydı. Şu anda ülkemize 24 Bin ton yakıt geldi. Yılın en soğuk günlerindeyiz ve elektrik kullanımı yoğun olduğundan kaynaklı bu rakam 15 günlük elektriği karşılayabiliyor” dedi.

 

“Arızaların nedeni yakıt kalitesizliği olabilir”

TPİC ülkemize yakıt getirmeye başladıktan sonra artma eğiliminde olan arızalar, termik santrallerin sürekli olarak devre dışı kalması, diesel jeneratörlerin devre dışı kalması gibi sorunların yoğunluk göstermesi meselesinin teknik bir isim olarak tesadüf olduğuna inanmadığını vurgulan Şahiner, Elektrik Kurumu’na seslendi;

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Elektrik Kurumu, yakıtın değerleri, yakıtın kalitesi kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Çünkü arızaların nedeni yakıtın kalitesizliği olabilir!”

 

“Kıbrıs Türk Halkı’nın ödeyeceği faturaya karşıyım”

Tüm olaylara genel olarak bakıldığında kablo ile elektrik konusunun, uzun vadede elektriğin %100’ünün Türkiye Cumhuriyeti’nden satın alınacağı bir yapı olduğunu söyleyen Şahiner, alım garantili sözleşmeye karşı olduğunu açıkladı.

Kıbrıs Türk halkının ödeyeceği faturadan dolayı kablo ile elektrikte alım garantisi konusuna karşı olduğunu belirten Şahiner, önemli olanın güvenli elektriğin sunulabilmesi olduğunu söyledi.

 

“Elektrik kesintilerinin sorumlusu siyasiler ve kabine üyeleridir”

Ülkemizde meydana gelen elektrik kesintilerinin sorumlusunun Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu olmadığını belirten Şahiner, “Bu kesintilerin sorunlusu bir çete örgütü oluşturarak Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun vasıfsız hale ve elektrik üretemez hale gelmesi için uğraşan siyasiler ve kabine üyeleridir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu