GenelKıbrısManşet

Şahiner: “İhalesiz alım yapılabilmesi için ihale iptal edilmeye çalışılıyor”

-GIYNIK ÖZEL

Kıb-Tek’te yaşanan akaryakıt ihalesi sıkıntısının ardından farklı iddialar da gündeme gelmeye başladı.

Son yıllarda adeta yılan hikayesine dönen akaryakıt ihaleleri “rant ve adrese teslim” imalarıyla anılır oldu.

12 Eylül’de yaşanan akaryakıt ihalesinin askıya alınması olayı ile ilgili de yapılan değerlendirmeler oldukça dikkat çekici.

Şikayet olunca ihale ertelendi

Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Halis Üresin, itiraz yapılması nedeniyle, Pazartesi günü gerçekleşmesi beklenen Teknecik Elektrik Santrali’nin üretim maksatlı akaryakıt ihtiyacını karşılamak için çıkılan ihalenin ertelendiğini açıklamıştı.

Üresin, daha önce ihaleye katılmamış yeni bir firmanın itirazının söz konusu olduğunu ifade ederek, firmanın teknik şartnamede yanlışlıklar ve hatalar olduğu iddiasıyla durumu hem avukatları hem de Rekabet Kurulu kanalıyla kendilerine ilettiğini söyledi.

Kararı Rekabet Kurulu verecek

İhalenin iptaline veya mevcut haliyle devamına Rekabet Kurulu’nun karar vereceğine işaret eden Üresin, “Biz de o karar ne ise onu uygulayacağız” diye eklemişti.

Şahiner: “Yaşananlar tam bir tiyatro”

GIYNIK‘a konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Salahi Şahiner ise; yaşananların tam anlamıyla bir tiyatro olduğunu iddia etti.

“Rekabet Kurulu da işin içinde”

İhaleye yeni katılan firmanın; hükümetle danışıklı dövüş içerisinde katılım gösterdiğini iddia eden Şahiner; Rekabet Kurulu’nun da yaşanan gelişmelere alet olduğunu söyledi.

“Yeni firma bilinçli olarak şikayette bulundu; ihaleye fesat karıştırdı”

İhaleye katılmaya hak kazanan ve ihaleye teklif vermeyen “yeni firmanın” adrese teslim alımlar yapılması için ihaleyi iptal etmeye çalıştığını iddia eden Şahiner; yeni firmanın ihaleye fesat karıştırmak için bilinçli hamlelerde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu